Violenţe la Cairo, după un incident la un centru comercial

Violenţe la Cairo, după un incident la un centru comercial

Noi violenţe au izbucnit, ieri, la Cairo, după ce un poliţist din dispozitivul de pază al centrului comercial internaţional Nile City a împuşcat un localnic, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Egipteanul, care locuia nu departe de centrul comercial, a încercat să intre în clădire, dar, din motive încă neclare, poliţistul a refuzat să-l lase. În scurt timp, altercaţia verbală dintre cei doi a degenerat; reprezentantul forţelor de ordine a tras mai întâi în aer, apoi în mulţmea care se adunase. În urma incidentului, o persoană a fost ucisă şi încă una rănită.

Incidentul a provocat o reacţie violentă:mai mult de 500 de persoane au încercat să ia cu asalt clădirea, pentru a-l prinde pe poliţistul responsabil de moartea acestuia.

Mulţimea furioasă a distrus mobilier, a aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov în autoturismele parcate în faţa clădirii somptuoase, iar apoi a blocat întreaga piaţă unde se află centrul comercial, care cuprinde şi un hotel. Mai multe vehicule au fost incendiate, iar traficul perturbat în centrul Cairo. Abia către seară, poliţia egipteană a reuşit să preia sub control situaţia.

Ne puteți urmări și pe Google News