Așadar, în lumea vinului și-a făcut loc băutura de culoare albastră, produsă în Spania. Chiar dacă tradiționaliștii nu vor agrea prezența ei, totuși noua generație va fi tentată să încerce ceva modern și, cel mai important, diferit.

Ce conține băutura de-i oferă nuanța de albastru, o culoare ce amintește de filmul „Avatar”?

În pielițele boabelor de struguri roșii se găsesc pigmenții naturali de culoare albastră-roșiatică care, după ce sunt zdrobite și intră în contact cu mustul, conferă vinului o culoare roșie, și nu albastră. Pigmenții de culoare albastră se numesc antocianii și pot fi întâlniți în toate fructele negre.

Din strugurii obtinuți astfel, prin fermentație s-a obținut un vin de o nuanță albastru safir. Într-un final, veți observa că unele așa-zise „vinuri albastre” sunt produse din struguri albi, cum ar fi soiul Chardonnay, iar pigmenții naturali de culoare albastră extrași din struguri roșii vor fi adăugați în vinul alb. Rezultatul: un „vin albastru”.

Acest „vin albastru” este perceput mai mult ca băutură pentru tineri și recomandat pentru zilele călduroase de vară.

Se poate servi cu ceva ușor, fructe de mare, pâine, cașcaval, brânză cu mucegai, diverse platouri cu aperitive festive.

Pentru conservatori în ale vinurilor clasice, blue frizzante este cea mai reușită alegere. Imaginați-vă un pic o culoare albastră, ușor perlantă, care te atrage și te provoacă să o deguști.

Creatorii acestui vin au toti in jur de 20 de ani si au avut doar o colaborare de 2 ani cu Universitatea din regiunea Basque, pentru a invata cum sa-si perfectioneze reteta acestui tip revolutionar de vin.

Noul vin este mai dulce decat vinul rosu sau alb normal, in ciuda faptului ca nu contine zahar, dar are un conținut de 11.5% alcool.

Vinul albastru se găsește deja in Spania, Franta, Marea Britanie, Olanda si Germania.

Te-ar putea interesa și: