Viermi morți în somonul afumat. Produsele afectate din supermarketuri

Viermi morți în somonul afumat. Produsele afectate din supermarketuri somon. Sursa foto: Pixabay

Viermi morți în somonul afumat în supermarketuri. ÖKO-TEST a analizat atent somonul afumat. Doar un singur produs a fost foarte bun din 20 de produse.

Viermi morți în somonul afumat în supermarketuri.  ÖKO-TEST a testat un total de 20 de sortimente de somon afumat. Laboratorul a verificat încărcătura bacteriană, aspectul, mirosul și gustul. Aşa a ieșit la iveală că în trei tipuri de somon au găsit viermi.

Vestea bună este că nu au existat probleme cu salmonella sau metalele grele precum mercurul sau reziduuri de antibiotice. Cu toate acestea, doar un singur produs de somon a obținut un punctaj de „foarte bine”.

Viermi morți. Descoperire dezgustătoare în unele produse

Laboratorul a făcut și o descoperire dezgustătoare în unele produse, găsind mai mulți nematozi în trei tipuri de somon afumat. Nematozii sunt viermi mici, morți, care nu pot fi văzuți cu ochiul liber. Ci numai la microscop. Pentru astfel de nereguli, au fost sancționate următoarele produse, chiar și de către autorități:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Followfish Sockeye Wild Somon (în general „bun”)
  • Krone Fish Kodiak Wild Somon (în general „satisfăcător”)
  • Youkon Wild & Red Youkon Wild Somon (în general „satisfăcător”)

Un alt tip de somon care a fost găsit cu nereguli, dar este disponibil în supermarketurile din Germania. Este somonul organic irlandez Irish Sea Spray, care conținea bacterii dăunătoare.

Piaţă Peşte Piata De Peste - Fotografie gratuită pe Pixabay - Pixabay

Viermi morți în somonul afumat. Sursa foto: Pixabay

Peștele de la discount, în Lidl, Aldi & Co.

Printre produsele testate se numără şi oferte organice ieftine de la discounteri. Norma ocupă locul doi cu somonul sălbatic Fjord Krone Sockeye. A fost criticat deoarece, pe lângă metoda de pescuit, este un aliment sărat și nesănătos, pe termen lung. Produsele de acest tip care se găsesc la ofertă au primit calificativul „satisfăcător” de la experții germani ÖKO-TEST.

Somonul în promoție era bun în era în termenul de valabilitate, dar după terminarea sa, la degustare, se pare că a fost notat ca fiind uleios, sărat, prost tăiat și cu o culoare maronie. Aceste indicii le pot fi utile și consumatorilor care vor să verifice dacă produsul mai este sau nu comestibil.

ÖKO-TEST recomandă consumarea produselor înainte de data de expirare. Alternativ, comercianții ar trebui să furnizeze o dată de expirare puțin mai devreme. Acest lucru se aplică, de exemplu, somonului afumat Almare scandinav de la Aldi, somonului afumat Berida de la Penny, somonului afumat norvegian Nautica de la Lidl și somonului afumat norvegian Gut & Günstig de la Edeka.