Sute de cazuri de infestare cu salmonela în Olanda şi SUA, din cauza somonului afumat

Sute de cazuri de infestare cu salmonela în Olanda şi SUA, din cauza somonului afumat

Sute de persoane din Olanda şi SUA s-au îmbolnăvit de salmoneloză după ce au consumat somon afumat, produs într-o întreprindere olandeză, au declarat, ieri, autorităţile sanitare din această ţară.

În Olanda, "circa 200 de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat somon contaminat", în timp ce în SUA au fost infectate 100 de persoane "cu acelaşi tip de salmonela Thompson", a declarat Institutul Naţional al Sănătăţii Publice (RIVM). "Numărul real de persoane infectate este probabil mai mare", a adăugat RIVM într-un comunicat, subliniind că somonul afumat, provenit de la compania olandeză Foppen, a fost retras de pe rafturi şi din depozitele frigorifice. Foppen furnizează somon afumat principalelor lanţuri de supermarketuri din Olanda, inclusiv gigantul Albert Hajin, a declarat agenţia olandeză pentru siguranţă alimentară NVWA într-un alt comunicat.

O retragere a produsului la nivel internaţional este în curs de pregătire", a mai anunţat RIVM, referindu-se la somonul vândut în SUA. Majoritatatea persoanelor infectate cu salmonelă suferă de diaree, febră şi dureri abdominale.

În luna aprilie, o companie din California a trebuit să retragă circa 26 de tone de peşte importat din India, după declanşarea unei epidemii de salmoneloză care a afectat 116 persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News