Alţi trei tineri din Târgu Jiu au fost prinşi în timp ce comercializau cantitatea de 600 grame de cocaină, drogurile fiind expediate din Costa Rica. Valoarea totală a drogurilor este de 100.000 de Euro.
Trafic internaţional de droguri
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR – DCCO, au destructurat doua grupuri infracţional organizate transfrontalier, specializate în traficul internaţional de droguri de mare risc – cocaină. Membrii grupărilor au organizat procurarea mai multor cantităţi de cocaina din America de Sud – Costa Rica si Paraguay, tranzitarea teritoriului României şi transportul drogurilor de mare risc către state din Europa de Vest – Cehia, Spania, Germania, Olanda.
SRI a colaborat cu DIICOT
Suportul tehnic şi informativ al operaţiunilor a fost asigurat de către S.R.I. si D.O.S. La propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T., instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a celor 5 inculpati pentru o perioada de 29 de zile.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/rDbCAJih2qs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>