Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > VIDEO/ Adriean Videanu și-a mutat afacerile în stradă. Întâlnire de taină între fostul edil al Capitalei și un om de afaceri

VIDEO/ Adriean Videanu și-a mutat afacerile în stradă. Întâlnire de taină între fostul edil al Capitalei și un om de afaceri

S-au dus vremurile când afacerile se făceau la birou, pe la diverse mese sau în cadrul unor evenimente, acum toate discuțiile se țin în mijlocul străzii, în spatele mașinilor, în locuri aglomerate, fără a atrage atenția. O demonstrează fostul edil al Capitalei, Adriean Videanu.

Zilele trecute, fotoreporterii EVZ l-au întâlnit pe fostul ministru al Economiei în centrul Bucureștiului, pe când purta o discuție aprinsă cu un om de afaceri. Cei doi și-au dat întâlnire în fața unui restaurant cunoscut din zona de Nord a Capitalei însă au preferat să discute afacerile în stradă, nu să intre în local.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/8

În timp ce Adriean Videanu a venit singur la întâlnire, partenerul său a fost adus de un șofer, care a așteptat înăuntru cât timp angajatorul său a purtat discuția. Cel mai probabil bărbatul era vreun antreprenor în construcții, căci Videanu se pregătește de un proiect imobiliar gigant.

Recent, fostul ministrul al Economiei a primit autorizația să construiască o clădire de birouri și un turn de până la 25 de etaje cu apartamente, pe terenul care a fost ocupat până în 2007 de fabrica Titan Mar, care s-a mutat în comuna Chiajna. Conform celor de la www.profit.ro proprietatea familiei Videanu se află într-o zonă în plină dezvoltare imobiliară. Se învecinează cu fosta fabrică Ventilatorul, îl locul căreia One United Proprieties dezvoltă proiectul One Cotroceni Park cu 80.000 de metri pătrați de birouri, 15.000 de metri pătrați de retail și 800 de apartamente, o investiție estimată la 130 milioan de euro. De asemenea, omul de afaceri Dursun Altînîșîk, fost președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, este în curs de avizare a unui ansamblu rezidențial cu sute de apartamente în locul depozitelor Universalcoop, care se învecinează și cu terenul familiei Videanu.

La rândul său, omul de afaceri arab Atiq Juma Al Darwish Bin Darwish a reluat procesul de avizare a proiectului imobiliar de 40 milioane de euro planificat alături de Camelia Șucu, în locul complexului comercial Lira, cunoscut și ca Dragonul Roz, în aceeași zonă. Tot aici, omul de afaceri Constatin Deluțe, cunoscut pentru afacerile din domeniul agricol, a intrat pe piața imobiliară cu un ansamblu rezidențial cu 300 de apartamente.