Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta spune că l-ar graţia pe Gică Popescu, condamnat pentru spălare de bani
Victor Ponta spune că l-ar graţia pe Gică Popescu, condamnat pentru spălare de bani

Victor Ponta spune că l-ar graţia pe Gică Popescu, condamnat pentru spălare de bani

Candidatul PSD la preşedinţie, Victor Ponta, a declarat că, dacă va câştiga alegerile, îl va graţia pe Gică Popescu. Ponta a susţinut că, în pofida "propagandei" adversarilo, nu va semna decrete de graţiere a persoanelor vinovate de corupţie. Gică Popescu a fost condamnat la trei ani cu executare, în Dosarul Transferurilor, pentru spălare de bani.

"Am spus foarte clar. Ştiţi, 'serviciul român de propagandă şi dezinformare' este cel mai eficient serviciu din România, mai eficient decât SRI, SIE, că sunt aceeaşi. Turcescu, Tapalagă, toată gaşca care de 10 ani ne mint, ne păcălesc: 'vine Ponta şi graţiază corupţii'. Vă mai spun încă o dată. Nu voi graţia, mai ales că graţierea este un drept individual al preşedintelui, nu voi graţia niciodată o persoană condamnată pentru infracţiuni cu violenţă, omor, tâlhărie, viol, şi pentru infracţiuni de corupţie", a declarat premierul, la România TV.

Ponta a adăugat că, pe de altă parte, nici nu va face precum candidatul ACL, Klaus Iohannis, care afirmă că nu o să graţieze niciodată pe nimeni. "De ce ? Tocmai am semnat, ştiţi că toate decretele de graţiere ale preşedintelui trebuie contrasemnate de primul-ministru. Cred că în fiecare săptămână, şi domnul Băsescu zicea că nu graţiează pe nimeni, îmi trimite decrete. Le-am verificat, sincer sunt întemeiate. Oameni care, nu mai ştiu, era o femeie care nu ştiu ce a făcut, a rupt un gard şi a primit trei ani cu executare. Sigur că am semnat graţiere. Gică Popescu, da, îl voi graţia. Dacă voi fi preşedinte şi Gică Popescu face cerere de graţiere, aş semna-o", a declarat premierul, întrebat dacă-l va graţia pe Viorel Hrebenciuc în cazul în care va ajunge preşedinte în cazul în care acesta ar fi condamnat.

Luni, în şedinţa Camerei Deputaţilor care a luat act de demisia social-democratului Viorel Hrebenciuc, opoziţia a cerut majorităţii PSD să introducă pe ordinea de zi propunerea de respingere a legii amnistiei. Propunerea nu a fost însă acceptată.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News