"PSD nu este un partid împărţit în două tabere. PSD este unit şi după votul de astăzi. Important este că suntem în continuare primul partid, prima forţă politică şi electorală a ţării, că guvernăm şi eu cred că atunci când se va trage linie va fi una dintre cele mai bune perioade de guvernare a ţării. (…) Cine va fi preşedinte trebuie să se concentreze pe partea de activitate politică a partidului. Îi asigur că îi voi sprijini cu activitatea guvernamentală. (…) Voi sprijini conducerea PSD pentru că toţi m-au sprijinit cât am fost lider al PSD", a arătat Victor Ponta, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, care are loc la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că vrea să-şi ducă mandatul la bun sfârşit. "Eu vreau să îmi duc la bun sfârşit un mandat în care oamenii, la final, să spună că pe vremea Guvernului PSD-UNPR-ALDE, a Guvernului Ponta, nu doar că nu ne-a tăiat nimeni niciun leu, ci a adăugat, dar este perioada în care ne-am relansat economic, în care s-a plătit tot ceea ce a tăiat vechiul Guvern", a mai  spus Ponta.

"Vă asigur că, atât timp cât o să fac politică, o să o fac doar în PSD şi că, atât timp cât voi fi membru al PSD, o să sprijin conducerea acestui partid. Mă întreba lumea dacă sprijin pe Rovana, pe Liviu, dacă plec. Păi, ei m-au sprijinit pe mine cât am fost preşedinte al PSD şi acelaşi lucru voi face şi eu faţă de toţi cei prezenţi şi faţă de cei care veţi lua deciziile în continuare politic", a afirmat Ponta.

Acesta a ţinut să adauge faptul că a fost "cea mai mare onoare" pentru el să deţină funcţia de lider al PSD, adăugând că a învăţat din experienţa preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, că "cel mai tare eşti iubit în ziua în care eşti ales şi în ziua în care pleci din funcţie. În perioada dintre cele două momente nu e la fel de simplu".

Social-democraţii s-au reunit la Palatul Parlamentului pentru a-şi alege liderul interimar, după ce premierul Victor Ponta s-a retras de la conducerea PSD, dar şi pentru a stabili data la care va fi organizat viitorul Congres al partidului.