Dar să admitem că plagiatorului nu-i place asemuirea cu Nelson Mandela, i se pare un transfer de imagine pe care nu vrea să îl lase nesancţionat. Dar nu pricep nici în ruptul capului de ce preşedintele unui partid dominat încă de matusalemul comunismului din România, Ion Iliescu, socoate că Ana Pauker a fost o nemernică. Dimpotrivă, companero Ponta, ar trebui să puneţi flori, în calitatea Dvs de cripto-comunist, oriunde se va fi aflând urnă "înflăcăratei militante"!

Spune aşadar plagiatorul: "Cea mai mare mizerie a acestui an politic s-a produs! Monica Macovei s-a autocomparat cu Nelson Mandela! Este o jignire cumplită pentru memoria unei personalităţi mondiale care simbolizează lupta pentru libertate, solidaritate şi toleranţă … (adică exact valorile pe care Macovei şi cei că ea le detestă şi le combat zi de zi!). Pentru cei care ignoră această realitate aş vrea să reamintesc că Nelson Mandela a suferit 25 de ani în închisorile unui regim totalitar (Macovei a fost tocmai instrumentul de represiune al regimurilor comuniste şi securist-băsiste); Mandela nu a furat locuinţa unor proprietari de drept şi nici nu a avut în toată viaţă să acces la sutele de mii de euro pe care Macovei le primeşte anual de la Parlamentul European! Dar mai ales Mandela nu şi-a calomniat niciodată propria ţară şi propriul popor! Cred că Monica Macovei a spus din greşeală Mandela – a vrut să spună Ana Pauker!"

Fiecare frază din acest denunţ ordinar este o calomnie, o minciună şi o ignominie. Monica Macovei nu a fost "instrument de represiune", este o aberaţie. Nu există un "regim securist-basist". Este o inepţie să reproşezi cuiva salariul de europarlamentar. Dar, în caz că megaplagiatorul ţine să o facă, de ce nu începe cu să tovarăşa de viaţă şi de lupta, această Ekaterina Furteva a României numită Daciana Sârbu? Pentru cei care nu ştiu, Furteva a fost ministru al culturii pe vremea lui Hruşciov şi a condus vânători de vrăjitoare împotriva intelectualilor.

Niciodată Monica Macovei nu şi-a calomniat ţară şi poporul. Încetaţi, domnule Ponta, se reîncălziţi dezgustătoarea ciorbă propagandistică fesenistă din perioada mineriadei! Este de-acum limpede că vedeţi în candidatura ei cel mai mare pericol pentru planul Dvs de a anexă definitiv România intereselor mafiei care v-a născocit şi va susţine.

Domnule Ponta, urmaşul Anei Pauker, al lui Dej şi Ceauşescu, are un nume: Ion Iliescu. Iar Dvs, în calitate de entuziast discipol al acestuia, va calificaţi pentru desemnarea drept succesor al succesorului. Pe scurt, Dvs sunteţi moştenitorul celei mai sângeroase dfctaturi pe care a cunoscut-o această ţară şi această naţiune. O dictatură a trădării naţionale, a propagandei cretinizante şi a represiunii delirante. Puneţi mâna pe o carte de istorie a comunismului înainte de a profera asemenea buimăcitoare stupidităţi! Alfel spus, reluînd cuvintele unui cunoscut scriitor român: Caliban, du-te la şcoală!