Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta repetă după Iliescu: Mişcarea Populară este o mişcare fascistă
Ponta repetă după Iliescu: Mişcarea Populară este o mişcare fascistă

Ponta repetă după Iliescu: Mişcarea Populară este o mişcare fascistă

Mişcarea Populară este o mişcare fascistă. Comparaţia îi aparţine lui Victor Ponta şi a fost făcută ieri seară în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3. Coincidenţă sau nu, cu câteva ore mai devreme, Ion Iliescu făcuse o declaraţie asemănătoare pentru site-ul ziare.com.

"Seamănă cu mişcarea anilor ’30, când se apela la formule din astea. Şi Hitler a început cu aşa ceva, şi legionarii au început cu mişcări aşa-zis populare", a declara ieri pe la prânz Ion Iliescu pentru ziare.com. "E o demagogie care caută să deruteze lumea şi să creeze o stare de confuzie generală în faţa alegerilor", a mai spus fostul şef al statului.
Ce spune Iliescu la prânz, reia Ponta seara
"Construcţia aceasta este o mişcare fascistă. Traian Băsescu şi regimul lui au toate caracteristicile unui regim fascist", a spus Ponta la Antena 3 câteva ore mai târziu. "Mă bazez, în această afirmaţie, pe prigonirea instituţiilor statului, dosare politice, instituţii ale statului, precum ANAF, care lucrează împotriva opozanţilor politici sau a celor din presă, şantajarea constantă a opozanţilor politici şi a presei (…) încălcarea gravă a Constituţiei, politizarea tuturor structurilor", a declarat preşedintele PSD, conform site-ului televiziunii.
Ponta şi-a continuat seria declaraţiilor excentrice apreciind că toţi cei care au fost arestaţi vor fi puşi să intre în Mişcarea Populară, pentru a nu li se repeta povestea.
Victor Ponta are un război mai vechi cu şeful ANAF, Sorin Blejnar, şi, în plus, este cercetat în prezent de Agenţia Naţională de Integritate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: