"Deci ați înțeles cum a rezolvat Dl. Iohannis criza din Sănătate!? Dacă nu ați înțeles, GHINIONUL vostru!  Și vă rog să fiți atenți cum vă exprimați! Iohannis nu mai este "EL", ci este deja "NOI"! – nu degeaba are atâta "experiență" cu SRI!", a scris Victor Ponta pe Facebook. 

 

Jurnalist: Puteţi să ne detaliaţi dacă era vorba chiar despre infecţiile nosocomiale sau despre alt subiect şi ce aţi considerat că se poate face în momentul în care aţi primit aceste informări?

Klaus Iohannis: În momentul în care primim informări, le citim şi ne considerăm informaţi. Preşedinţia nu este entitate de sesizare. Preşedintele nu este un Supra-guvern. Fiindcă aceste informări – trebuie să vă spun un pic cum arată ele. Vine o informare despre o temă X.  Majoritatea sunt trimise din oficiu şi Administraţiei Prezidenţiale, dar ele nu sunt destinate special Administraţiei Prezidenţiale. Dacă informarea conţine lucruri care sunt demne de ştiut în zona spitalelor, informarea merge la Prim-ministru, Ministrul Sănătăţii, eventual la un director judeţean. Dacă sunt sesizate abateri care eventual ar putea fi considerate penale, atunci aceste informări merg şi la Parchete. De fiecare dată, cel care este autoritate în domeniu, trebuie să acţioneze. Dacă o informare este făcută pentru Ministrul Sănătăţii, nu acţionează instituţional Administraţia Prezidenţială. Dacă sunt chestiuni foarte grave, atunci consilierii prezidenţiali vin cu o informare specială către mine şi dacă, într-adevăr, consider şi eu ca este un caz grav pot să-l prezint într-o discuţie cu Prim-ministrul, căci este o chestiune care ţine de guvern, sau chiar pot să cer o informare în CSAT. Dar nu este gândit în aşa fel încât să primească informări zece oameni şi Președinția să sesizeze suplimentar Ministerul Sănătăţii: „Atenţie că ne-a scris SRI ca sunt anumite probleme!”

 

Te-ar putea interesa și: