Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie împotriva comasării alegerilor a fost respinsă ieri în Parlament. Convins dinainte de eşec, preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a folosit de prilej pentru a se juca de-a revoluţionarul.
Nu numai că şi-a convins colegii să vină îmbrăcaţi în pulovere şi cu brasarde tricolore şi să arboreze drapelul cu stema decupată, dar şi-a şi construit întregul discurs pe ideea că PDL este un nou PCR, iar USL – noua forţă revoluţionară. Întrucât moţiunea a căzut, revoluţia lui Ponta s-a mai amânat cu cel puţin un an.
"Vom încerca să-i aducem aminte tovarăşului Emil Boc despre soarta lui Emil Bobu, tovarăşei Elena Udrea despre soarta tovarăşei Elena Ceauşescu, tovarăşului Traian Igaş despre soarta tovarăşului Tudor Postelnicu, şi mai ales tovarăşului preşedinte Traian Băsescu (…) tuturor tovarăşilor şi «pretinilor» săi români, maghiari şi de alte naţionalităţi, că istoria (…) se va rescrie şi în ceea ce-i priveşte pe toţi aceşti tovarăşi", a declarat "revoluţionarul" Ponta de la microfonul parlamentului.
Puloverul lui Ponta versus cravata lui Boc
Dacă pesediştii au încercat să puncteze în mod simbolic cu puloverele, Emil Boc a arborat o cravată violetă.
"Când a pierdut cravata asta? Aveţi încredere în cravată, că va avea rezultate bune", a comentat el. Premierul a acuzat opoziţia de ipocrizie, reamintind că şi USL dorea iniţial comasare, dar în vară, nu în toamnă.
"Ştiu că vă doriţi cu disperare alegeri anticipate, pentru că aţi plecat de la 67% şi aţi ajuns la 46%, iar în primăvară veţi fi sub 40% conduşi de demagogia domnului Ponta şi de somnul domnului Antonescu", a spus Boc.
Cravata lui Boc s-a dovedit norocoasă şi moţiunea nu a întrunit suficiente voturi.

Ca urmare, revoluţia lui Ponta a continuat pe culoare, unde acesta a uitat de politeţe declarând că "Boc este la fel de stupid ca Emil Bobu", Traian Igaş la fel de "analfabet" ca Postelnicu şi Udrea "la fel de arogantă şi de lipsită de cultură ca Elena Ceauşescu".
"PDL e PCR şi în 2012 va trebui să facem o nouă revoluţie", a proclamat el, în timp ce masele revoluţionare de pesedişti părăseau ordonat Parlamentul.
Citiţi şi:

  • "Profetul" Hrebenciuc a aflat data sfârşitului guvernului Boc