Afirmaţia a făcut-o, în direct, la Realitatea TV. În acelaşi timp, prefectul anunţa că s-a instituit stare de alertă în trei localităţi buzoiene: Bisoca, Puieşti şi Râmnicelu, până pe 16 februarie.
În încercarea de a-l convinge că starea de urgenţă nu este acelaşi lucru cu situaţia de urgenţă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) Marius Militaru l-a întrebat pe preşedintele CJ Buzău dacă a luat măsurile necesare pentru a sări în ajutorul celor sinistraţi. Victor Mocanu a dat un răspuns halucinant: "Nu înţeleg ce vreţi să spuneţi. Am trimis utilaje de deszăpezire în zonă de la patru dimineaţa dar situaţia e gravă şi trebuie stare de urgenţă".
Militaru a explicat că starea de urgenţă se ia numai în condiţii speciale şi impune ca toate acţiunile din teritoriu să fie coordonate de la Bucureşti. "La nivelul fiecărui judeţ este constituit un comitet pentru situaţii de urgenţă care are un plan bine stabilit şi trebuie să ia măsuri pentru înlăturarea efectelor produse de vremea nefavorabilă", a precizat oficialul MAI.