Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ciorbea, de la șef ASF la Avocatul Poporului, cu susținerea lui Ponta
Victor Ciorbea, de la șef ASF la Avocatul Poporului, cu susținerea lui Ponta

Victor Ciorbea, de la șef ASF la Avocatul Poporului, cu susținerea lui Ponta

Deputații și senatorii se reunesc astăzi la prânz, într-o ședință de plen comună, pentru a-l vota pe cel care va conduce instituția Avocatul Poporului și pe președintele Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune, transmite Agerpres.

Pentru funcția de Avocat al Poporului a fost propus de PSD fostul senator Victor Ciorbea. Acesta a fost audiat luni de către Comisiile juridice ale Parlamentului, care au dat un aviz favorabil. Recent, fostul premier a ami trecut pe la audieri la Parlament. El a fost validat pentru funcția de membru neexecutiv în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară, chiar dacă legea cere ca toți cei care ajung în conducerea instituției să aibă cel puțin 9 ani de experiență în domeniul financiar-bancar.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că îl susține pe Victor Ciorbea pentru a conduce instituția Avocatul Poporului.

"Da, îl susțin. Știți că a fost o discuție veche despre un Avocat al Poporului care să reprezinte și să aibă sprijin din cât mai multe zone politice, nu doar dintr-una singură. Domnul Ciorbea a fost prim-ministru, a fost un membru de seamă al Popularilor Europeni, este senator PNL și este susținut și de noi, social-democrați. O persoană care să aibă sprijin din toate zonele politice era greu de găsit. Mă bucur că a acceptat și cred că își va exercita funcția cu toată demnitatea și cu respectarea Constituției", a precizat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Totodată, pentru funcția de președinte al CA al televiziunii naționale a fost propus Stelian Tănase.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: