Starea de sănătate a prefectului de Olt s-a agravat în ultimele două zile. Deși a fost asimptomatic, politicianul s-a internat în Spitalul județean de Urgență Slatina. Marți seara, s-a luat decizia ca prefectul de Olt să fie transferat la un spital din Capitală. Florin Homorean a fost diagnosticat cu Covid-19 pe 12 iulie.

Oficialul a fost, astfel, transferat de la spitalul din Slatina la Spitalul Colentina din București.

Decizia a fost luată de autoritățile medicale după ce starea sa de sănătate s-a agravat rapid. Surse medicale susțin că Homorean are probleme de respirație, în urma scăderii saturației, tușește foarte mult și are o stare generală proastă.

Prefectul de Olt a fost diagnosticat cu coronavirus în urmă cu zece zile. Deși asimptomatic, el s-a internat în spital. Primele simptome au început să apară în weekend. În ciuda tratamentuluia administrat, starea sa de sănătate s-a deteriora, mai anunță sursa citată.

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, a anunțat, pe 12 iulie, pe Facebook, că a fost diagnosticat cu COVID-19 și că este internat la Spitalul Județean Slatina.

„În urmă cu câteva minute am fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, fiind confirmat cu virusul Sars-Cov-2. În cursul zilei de ieri, pentru a nu exista vreo suspiciune cu privire la contactul meu cu persoane pozitive, am fost testat, cu rezultat pozitiv astăzi”, a scris Homorean pe pagina de socializare.

Acesta a precizat atunci că starea lui de sănătate este bună și a făcut apel la responsabilitate din partea cetățenilor.

„Starea mea de sănătate este bună, nu prezint simtomatologie specifică COVID-19. Fac un apel la responsabilitate pentru toţi cetatenii din judeţul Olt! Virusul nu iartă pe nimeni!”, a mai scris prefectul Florin Homorean.