Evenimentul Zilei > Actualitate > Viaţa după Sarkozy
Viaţa după Sarkozy

Viaţa după Sarkozy

Cécilia, fosta soţie a preşedintelui francez, s-a căsătorit cu omul de afaceri Richard Attias, unul dintre „greii“ planetei.

Cécilia Ciganer-Albéniz, fosta soţie a preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, şi iubitul ei, Richard Attias, s-au căsătorit duminică, în cadrul unei ceremonii care a avut loc într-un restaurant celebru din Centrul Rockefeller, în New York, informează AFP.

Fosta primă-doamnă a Franţei, în vârstă de 50 de ani, şi-a unit destinul cu cel al unui multimilionar francez de origine marocană, Richard Attias (48 de ani), iar la petrecerea desfăşurată la restaurantul The Rainbow Room, situat la etajul 65 al Centrului Rockefeller, din centrul Manhattanului, au participat 150 de invitaţi.

La ceremonie, unul dintre martorii lui Richard Attias a fost laureatul cu Nobel pentru Pace, Elie Wiesel, iar alături de Cécilia a stat unul dintre fraţii săi, Christian Ciganer, şi una dintre cele mai bune prietene ale sale, Sophie Sarkozy, soţia lui François Sarkozy, fratele preşedintelui francez.

„Paris Match“-ul a refuzat primele fotografii

Cécilia Ciganer-Albéniz şi Richard Attias (cel de-al treilea soţ al ei) au sosit la petrecere într-o limuzină neagră, cu geamuri fumurii, şi au fost întâmpinaţi la intrare de zeci de paparazzi, care nu au reuşit însă să surprindă prea multe ipostaze cu cei doi, deoarece maşina a intrat imediat în parcarea subterană.

Potrivit unui invitat, mireasa a purtat o rochie marca Versace, iar oaspeţii, atent selecţionaţi, şi-au etalat şi ei ţinutele de firmă, blănurile şi bijuteriile. Invitaţii au fost rugaţi să nu aibă asupra lor aparate foto sau video şi nici măcar telefoane mobile dotate cu cameră video. Primele fotografii oficiale de la nunta celebrului cuplu vor fi publicate în exclusivitate de revista „Gala“. Potrivit unor site-uri franceze, „Paris Match“-ul a făcut „greşeala“ de a le refuza oferta de exclusivitate venită din partea Céciliei.

Cécilia s-a întâlnit înainte de nuntă cu o jurnalistă de la „Paris Match“, căreia i-a propus, în exclusivitate, fotografiile de la ceremonie, însă conducerea publicaţiei a refuzat, decizie explicabilă, de altfel, ţinând cont de precedentul din 2005. La vremea respectivă, revista a publicat fotografii cu Cécilia Sarkozy şi Richard Attias, pe atunci amanţi, iar rezultatul a fost debarcarea directorului Alain Genestar, demis de Arnaud Lagardère, proprietarul publicaţiei şi amicul lui Nicolas Sarkozy.

Tot „Paris Match“-ul a publicat şi primele fotografii ale preşedintelui francez alături de Carla Bruni, ceea ce presa franceză a interpretat, la vremea respectivă, drept „un comunicat“ transmis de Sarkozy indirect, prin intermediul publicaţiei patronate de amicul său. Cécilia Albéniz-Ciganer şi Richard Attias s-au căsătorit la o lună şi jumătate după ce preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat oficializarea relaţiei sale cu fostul top-model italian Carla Bruni.

MARIAJE

Postura de primă- doamnă o plictisea

Cécilia María Sara Isabel Sarkozy, născută Ciganer-AlbÈniz, a fost, timp de 11 ani, cea de-a doua soţie a lui Nicolas Sarkozy, până la divorţul anunţat pe 18 octombrie 2007. Fosta primă-doamnă are trei copii: două fete, din prima căsătorie, cu prezentatorul de televiziune Jacques Martin, şi un băiat din mariajul cu Sarkozy.

Potrivit Mediafax, în mai 2005, Cécilia a mărturisit într-un interviu că nu se vede în postura de primă-doamnă, care o „plictiseşte“, iar la scurt timp presa scria că are o legătură cu Richard Attias, un publicitar francez de origine marocană. Conform altor informaţii, Nicolas Sarkozy ar fi avut şi el în acea perioadă o relaţie cu o jurnalistă de la „Le Figaro“. Soţii Sarkozy s-au împăcat după câteva luni, însă pe 18 octombrie 2007 este făcută publică informaţia privind divorţul cuplului prezidenţial.

Necunoscut marelui public, Richard Attias este un prosper om de afaceri, care frecventează cercurile celor mai înalte personalităţi mondiale. Attias este preşedintele Publicis Events Worldwide, o reţea mondială specializată în conferinţe internaţionale, evenimente instituţionale şi operaţiuni de marketing pentru marile grupuri. Milionarul este la al doilea mariaj şi are o fiică, Alexandra, din prima căsătorie.