Evenimentul Zilei > Actualitate > Viaţa după colectare: cele mai utile 11 minute
Viaţa după colectare: cele mai utile 11 minute

Viaţa după colectare: cele mai utile 11 minute

Organizaţia MaiMultVerde prezintă documentarul "Colectarea selectivă -De la ce se spune la cum se face", realizat de regizorul Hanno Hofer în cadrul proiectului "Viaţa după colectare" şi încearcă să ofere publicului răspunsuri la întrebările despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje.

Documentarul încearcă să răspundă la multe dintre întrebările referitoare la colectarea selectivă, începând cu cea mai importantă – de ce să colectăm selectiv – şi continuând cu unde ajung deşeurile după ce sunt ridicate de compania de salubritate, ce se colectează selectiv, unde se pun deşeurile de ambalaje pentru a fi ridicate şi cât de mare este interesul populaţiei pentru asta, potrivit unui comunicat de presă al MaiMultVerde.
Documentarul "Colectarea selectivă – de la ce spune la cum se face" a fost postat pe Internet şi în 10 zile a adunat peste 3.000 de vizionări. Reacţiile celor care l-au urmărit arată interesul pentru subiect, cea mai interesant feedback fiind: "Cele mai utile 11 minute pe care le vei petrece astăzi".
Până în 2013, România şi-a luat angajamentul faţă de Uniunea Europeană să sporească procentul de deşeuri valorificate până la 60%. Până acum, România a reuşit să respecte aceste obiective, dar deşeurile colectate selectiv au provenit aproape exclusiv din sectorul industrial.
Urmăriţi AICI documentarul.