Evenimentul Zilei > Justitie > Cel mai bogat sibian, condamnat la PUȘCĂRIE! VEZI ce AVERE are ILIE CARABULEA
Cel mai bogat sibian, condamnat la PUȘCĂRIE! VEZI ce AVERE are ILIE CARABULEA

Cel mai bogat sibian, condamnat la PUȘCĂRIE! VEZI ce AVERE are ILIE CARABULEA

În topul întocmit de revista Capital în 2011, Ilie Carabulea ocupa locul 24. Averea lui era estimată la 210 de milioane de euro. El a fost condamnat astăzi la un an și jumătate de închisoare. decizia judecătorilor este definitivă.

Top 300 Capital al anului 2011 îl plasa pe omul de afaceri Ilie Carabulea, din Sibiu, pe locul 24. El avea afaceri în domeniul bancar, asigurări, transport și imobiliare.
Pe numele lui figurau 14 firme ale grupului Atlassib. Investise 2,3 milioane de euro într-o fabrică de procesare a laptelui, la Sibiu, și 1,8 milioane de euro în centrul zootehnic din Seviș.
Îm 2011, Ilie Carabulea era acționarul principal al Băncii Carpatica, cu o cotă de 36,45%, în capitalul social.
„Pentru mine e un simplu proces! Nu mă doare capul!”
Despre dosarul în care a fost cercetat, cel în care este acuzat că a dat șpagă procurorului Florin Apostu, pentru ca cel din urmă să intervină pe lângă superiori în vederea soluționării unor dosare, Ilie Carabulea declara, anul trecut, într-un interviu dat agenției Agerpres:
„Se vede iarăşi răutatea redactorilor din media, pentru că fără să facă o anumită verificare, fără să stea de vorbă cu mine sau chiar dacă stau de vorbă cu mine, prezintă lucrurile trunchiat. Dacă faci o analiză, prima dată am apărut în presă, după Apostu, ca principalul acuzat în procesul Apostu. Am rămas surprins chiar şi eu, pentru că nu făcusem nicio faptă penală.
Din cele patru capete de acuzare care mi s-au adus, două au dispărut rapid. Pentru că eu nu pot să îmi închipui cum poţi să acuzi pe cineva că a dat şpagă două maşini, care maşini nu erau proprietatea lui. Şi care nu avea nicio legătură cu acestea. Nu sunt acţionar şi administrator la Atlassib Leasing.
Chiar aşa fiind, care este problema dacă vând lui Apostu sau lui Băsescu? Sunt o societate comercială. Privirea asupra acestei speţe a fost dintr-un unghi îngust. S-a exagerat foarte mult, deoarece Carabulea este un nume consacrat în viaţa economică românească, Carabulea şi-a derulat activitatea fără incidenţe cu legea şi care probabil trebuia adus în faţă că ar fi şi el un potenţial infractor. Deci, pentru mine este un simplu proces acesta, nu mă doare capul”.

CITIȚI ȘI:

  • Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat definitv la închisoare cu executare
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: