"La nivel local filialele noastre până pe data de 8 (octombrie – n.r.), luni, îşi vor parcurge procedurile la nivel local privind propunerile de candidaţi care vor fi transmise către sediul central, iar procedurile la nivel naţional se vor încheia pe data de 15 octombrie, urmând ca depunerea candidaturilor să se facă într-un termen şi calendar agreat cu partenerii din USL", a declarat Voicu, la finalul şedinţei BPC al PNL. 
Mihai Voicu a reiterat faptul că lansarea candidaţilor USL va avea loc pe 17 octombrie, în Bucureşti, odată cu desfăşurarea Congresului PPE, pe care doresc, în acest fel, să-l eclipseze.
Voicu a confirmat şi că una dintre variantele luate în considerare pentru desfăşurarea Congresului este Arena Naţională. Surse politice din interiorul PNL au declarat, pentru EvZ, că o altă variantă este Romexpo. În ceea ce priveşte numărul de participanţi Voicu a spus că "vor fi câteva zeci de mii bune".
Vicepreşedintele PNL a mai spus că PNL va pune în aplicare decizia CCR privind Consiliul de Administraţie al TVR.
"Vom respecta şi pune în aplicare decizia CCR, în rest grupurile parlamentare decid pe ce au de făcut cu privire la persoane, în rest nu avem nicio ezitare să punem în aplicare decizia Curţii, probabil, săptămâna viitoare vom avea un plen comun", a mai spus Voicu.