Evenimentul Zilei > Social > Veteranii de război ar putea primi 15 lei în plus de la guvern
Veteranii de război ar putea primi 15 lei în plus de la guvern

Veteranii de război ar putea primi 15 lei în plus de la guvern

Ministerul Muncii propune ca ajutorul acordat în 2010 veteranilor de război pentru acoperirea unei părţi din costurile de întreţinere să crească de la 135 la 150 de lei.

Un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Muncii prevede majorarea cu 15 lei a ajutorului anual acordat veteranilor, accidentaţilor şi văduvelor de război, de la 135 de lei, cât a fost prevăzut în 2009, la 150 de lei, anul acesta. 
Iniţiativa, care vine spre finalul anului, este motivată de oficiali ca o formă de sprijin „având în vedere dificultăţile cu care se confruntă şi ţinând cont de majorările preţurilor la energia termică, energia electrică, precum şi la alte utilităţi”.
Ajutorul anual are drept scop „susţinerea acestor persoane şi acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice”, potrivit legii.
Mai puţini veterani, mai mulţi bani
De această măsură ar urma să beneficieze aproape 62.000 de persoane, cu fonduri din bugetele aprobate Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii pe anul 2010.
Potrivit proiectului, sumele pot fi acordate ca urmare a reducerii numărului de beneficiari, fără a fi nevoie de o suplimentare a bugetelor ministerelor implicate. „Majorarea la 150 lei propusă ţine cont de diminuarea numărului de beneficiari de la an la an. Astfel, dacă în anul 2009 era un număr de 66.291, în 2010 acesta a scăzut la 61.912 persoane”, se arată în nota de fundamentare.
Reprezentanţii ministerului adaugă faptul că măsura face parte din obiectivele sociale ale guvernului, „una dintre acţiunile care trebuie realizate o reprezintă majorarea ajutoarelor anuale pentru veteranii de război, văduvele de război şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: