Marcel Vela a răspuns, miercuri seară, într-o înregistrare video, mai multor întrebări primite pe contul său de Facebook.

Avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani. A venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11,00 -13,00 nu este cel mai nimerit.

Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat şi cu faptul că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore”, a spus Vela într-un videoclip pe Facebook în care a răspuns întrebărilor puse de cetăţeni.

El a adăugat că se gâdește să propună un interval orar spre seară sau după-amiază pentru persoanele peste 65 de ani. „Avem în analiză acest aspect şi vă vom anunţa cât de curând cu privire la reprogramarea programului”, a precizat ministrul.

Printre altele, Vela a fost întrebat și despre revenirea acasă sau efectuarea schimbului de către femei care îngrijesc vârstnici în Austria sau Germania. El a spus că acest lucru este posibil în principiu, cu condiţia prezentării unui contract de muncă la frontieră.

Având în vedere că este vorba de sute de persoane, el a spus că ar trebui făcută o solicitare la consulat sau la Ambasada de la Viena, pentru a gândi „o soluţie de excepţie diplomatică”, pentru a se face un transport special de repatriere.

Ministrul i-a răspuns unui pensionar care i-a cerut să li se permită vârstnicilor să iasă pentru a face mişcare. „Vreau să vă spun că avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani, a venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit.

Va fi mutat mai în prima parte a zilei, coroborat şi cu faptul că la magazine în prima parte a zilei beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi, în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore şi evident luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază”, a afirmat Vela.