Vestea care anunță sfârșitul pandemiei. E foarte aproape! Experții din România o spun clar

Vestea care anunță sfârșitul pandemiei. E foarte aproape! Experții din România o spun clar Sursa foto: Pixabay

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș vine cu o veste bună! Acesta a declarat că sfârşitul pandemiei COVID-19 se apropie. Românii ar putea scăpa de restricții în primăvară, iar virusul care a pus pe jar omenirea va dispărea.

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș a transmis că primăvara vine cu vești bune pentru români. La cât de răspândite sunt infecțiile cu Omicron, țara noastră ar putea scăpa de restricții în primăvară.

„Suficient de multe persoane vor fi expuse și infectate, plus persoanele vaccinate, ca din luna aprilie, mai, categoric vom reveni la normal, exact la fel ca anul trecut pentru că vremea caldă, dar chiar și din toamna viitoare, presupunând că nu apare o tulpină nouă, care să fie fundamental diferită, mă îndoiesc că vom mai avea restricții la nivel de societate”, a spus profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș.

Cu toate astea, specialistul i-a sfătuit pe oameni să nu încerce să se infecteze cu virusul intenționat și să se ferească de orice pericol. Nu există garanția că varianta Omicron este mai blândă decât celelalte tulpini. Românii nu trebuie să uite de pandemie și să fie responsabili.

Ne puteți urmări și pe Google News

România nu trebuie să uite de pandemie

”Nu încercați să vă infectați intenționat cu varianta Omicron de coronavirus în speranța că veți avea simptome ușoare de boală și astfel dobândiți imunitate.

sursa: pixabay

Știm că e o variantă mai ușoară în principal la persoanele vaccinate. Nu ai cum să anticipezi dacă nu faci parte din acel mic procent de persoane sănătoase, sportive, fără alte probleme și care au o problemă la sistemul imunitar. Am avut nenumărate exemple din lume, oameni care au fost tineri, sănătoși și care au murit sau, cealaltă variantă, e improbabil să anticipezi dacă vei dezvolta un sindrom Covid lung. Multe persoane tinere care au făcut Covid, cu simptome foarte ușoare și care după luni de zile continuă să aibe simptome și din nefericire, încă, la sindromul Covid lung nu avem un tratament clar, nu știm o cauzalitate clară, încă nu știm în cât timp va dispărea, dacă va dispărea, și atunci nu are sens să te expui unui asemenea risc.”, a spus profesorul.

Un studiu realizat de MedLife arată că sunt șanse mari ca pandemia să se termine în această primăvară, mai exact în aprilie sau mai. Cercetătorii sunt de părere că infectările vor scădea la finalul lui februarie, iar majoritatea românilor au atins imunitatea maximă, potrivit europafm.ro