Evenimentul Zilei > Social > Veste proastă pentru șoferi. Ce se întâmplă de acum dacă nu plătești amenda!
Veste proastă pentru șoferi. Ce se întâmplă de acum dacă nu plătești amenda!

Veste proastă pentru șoferi. Ce se întâmplă de acum dacă nu plătești amenda!

Toți șoferii declarați insolvabili vor fi chemați în judecată pentru a-și „achita amenzile” sub forma orelor de muncă în folosul comunității. Anunțul vine din partea lui Sergiu papuc, viceprimarul din Târgu Mureș.

Viceprimarul din Târgu Mureş, Sergiu Papuc, a anunţat, vineri, că a cerut Serviciului de executare silită şi urmărire amenzi din cadrul Primăriei să întocmească cereri de chemare în judecată pe numele cetăţenilor declaraţi insolvabili, pentru transformarea amenzilor contravenţionale neplătite în ore de muncă în folosul comunităţii, întrucât datoria totală în astfel de cazuri este de peste 6,5 milioane de lei, scrie RomaniaTV.

„În calitate de viceprimar al Municipiului Târgu Mureş, cu atribuţii privind urmărirea şi recuperarea impozitelor şi taxelor locale, am solicitat Serviciului de executare silită şi urmărire amenzi din cadrul Primăriei să întocmească cereri de chemare în judecată pentru târgumureşenii care deja au fost declaraţi insolvabili (care nu au în proprietate bunuri care pot fi executate), în vederea transformării amenzilor contravenţionale în ore de muncă în folosul comunităţii.

Este vorba de 1.261 de persoane care datorează, în total, bugetului local 6.153.553 de lei şi 137 de firme care datorează 493.689 de lei”, a arătat Sergiu Papuc, într-un comunicat de presă.

„Toţi locuitorii trebuie să-şi facă datoria de cetăţean, aşa cum o fac cei mai mulţi din oraşul nostru. Cei care nu vor să plătească sau nu au bani, să se gândească de două ori înainte să facă o prostie. Dacă nu, să muncească pentru confortul celorlalţi”, a mai spus Sergiu Papuc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.