Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste absolut fabuloasă pentru toată România. Au anunțat astăzi, 15 ianuarie
Veste absolut fabuloasă pentru toată România. Au anunțat astăzi, 15 ianuarie

Veste absolut fabuloasă pentru toată România. Au anunțat astăzi, 15 ianuarie

Pandemia provocată de virusul SARS-Cov-2 este unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultimii ani. Restricții, vaccinare, noi tulpini apărute, însă nimeni nu se pronunță cu privire la un final al pandemiei. Ambasadorul Israelului la Bucureşti susține că până la finalul anului am putea scăpa de acest termen, însă nu și de virus.

David Saranga, ambasadorul Israelului la Bucureşti, a vorbit despre situația actuală a pandemiei de COVID-19. România se află la debutul valului 5, însă oficialul susține că ne confruntăm cu două situații diferite. Una este legată de infectare cu Delta și cealaltă cu Omicron. Acestea sunt total diferite, noua tulpină având simptome mai blânde.

„E adevărat că Omicron se răspândeşte mult mai repede, dar vedem că în cazurile grave cam 50% sunt cu Delta. (…) Israelul a decis acum trei săptămâni să înceapă a patra doză la persoanele care au peste 60 de ani. Încă nu ştim dacă asta va ajuta pentru a opri răspândirea, dar ce știm este că persoanele vulnerabile trebuie să le protejăm”, a spus David Saranga.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti susține că nu se mai poate pune problema lipsei vaccinului, în prezent toate statele având acces la ele. Israelul a avut un avantaj mai mare în lupta împotriva virusului COVID-19, fiind printre primele țări care au început vaccinarea în masă.

„Am avut un avantaj mare, fiindcă Isrealul era prima ţară care a început această vaccinare în masă şi din acest motiv am putut să ieşim din această criză primii. Dar în momentul de faţă nu există o criză de vaccinuri, orice ţară poate să îl aibă”, a mai spus ambasadorul Israelului la Bucureşti pentru Antena 3.

David Saranga consideră că trebuie să fim precauți cu privire la acest virus. Specialiștii din Ministerul Sănătății din Israel sunt convinși că până la finalul acestui an termenul de pandemie va dispărea, însă asta nu înseamnă că scăpăm și de virusul SARS-Cov-2. Cel mai probabil, specialiștii fac referire la faptul că varianta Omicron este mult mai blândă, iar persoanele infectate prezintă forme ușoare.

„Acum câteva zile am avut o discuţie cu persoane din Ministrul Sănătăţii din Israel.

Ei cred că până la sfârşitul anului vom spune că există coronavirus, dar nu ca o pandemie”, a menţionat Saranga.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: