Acnehete cu privire la hărţuirile sexuale comise de celebrităţi continuă. Marţi, New York Times a publicat un articol de investigaţie cu privire la presupuse fapte penale care s-ar fi întâmplat într-unul dintre cele mai populare şi apreciate restaurante din Manhattan, New York. Printre cei implicaţi ar fi şi bucătarul-vedetă, Mario Batali. În urma unor acuzaţii similare aduse recent, bucătarul a renunţat temporar la funcţiile sale din cele 24 de restaurante pe care le deţine sau co-deţine 

Copatronul restaurantului Spotted Pig, Ken Friedman ar fi clarificat faptul că la etajul trei al restaurantului regulile obişnuite nu se mai aplică. Acest spaţiu devenise cunoscut informal drept "camera violurilor", fiind un spaţiu unde se putea intra doar pe bază de invitaţie şi unde fapte de agresiune sezuală sau hărţuire ar rămâne nepedepsite şi necunoscute.

New York Times citează o fostă angajată care descrie experienţele oribile din urmă cu 9 ani prin care trecuse când servea mesele de la infamul etaj trei. Persoanele importante prezente acolo pipăiau frecvent chelneriţele şi le făceau constant propuneri indecente.  

Printre persoanele care aveau acces la etajul trei al restaurantului se numără şi Mario Batali, sau ,,Ameninţarea Roşie", aşa cum ajunsese să fie cunoscut printre angajatele restaurantului.

În octombrie 2017, o fostă angajată a lui Batali l-a acuzat în mod oficial că le-ar fi atins indecent. Comportamentul bucătarului la locul de muncă pare să fi fost unul recurent, care se întinde pe parcursul a douăzeci de ani. Din octombrie, încă trei foste angajate ale bucătarului l-au acuzat de comportament necorespunzător.

Bucătarul a recunoscut că, deşi nu ştie exact cine sunt persoanele care îl acuză, descrierile comportamentului său din trecut sunt foarte precise. Investigaţiile cu privire la conduita sunt în curs de desfăşurare.

Ancheta celor de la New York Times aruncă lumină asupra răspândirii practicilor de agresiune sexuală în industria restaurantelor, chiar şi la cele mai înalte niveluri.  

Te-ar putea interesa și: