Evenimentul Zilei > Actualitate > Vaticanul il dezgroapa pe Padre Pio

Vaticanul il dezgroapa pe Padre Pio

Decizia Cetati Sfantului Scaun a declansat protestele italienilor, Padre Pio fiind unul dintre cei mai iubiti sfinti ai Italiei, relateaza editia electronica a cotidianului britanic The Telegraph.

Vaticanul a motivat exhumarea acestui sfant prin "simpla verificare a trupului acestuia" la aniversarea a 40 de ani de la moartea lui. Cetatea a negat faptul ca ar vrea sa verifice existenta stigmatelor (ranilor) Mantuitorului pe trupul sau.

"Am autorizat aceasta procedura pentru ca ea este normala. Trebuie sa evaluam modul de conservare al trupului acestui sfant si nu este prima oara cand facem asta. Acest procedeu l-am aplicat si in cazul lui Ioan al XXIII-lea, ale carui ramasite au fost mutate de la Vatican la Biserica Sf. Petru", a declarat Cardinalul Jose Saraiva Martins.

Exhumarea programata pentru luna aprilie a acestui an a fost imediat criticata de familia lui Padre Pio si de credinciosi.

"Suntem impotriva acestei proceduri de exhumare. Poate ar fi fost o alegere logica in timpul proceselor de beatificare si canonizare, dar acum, dupa ce a devenit sfant, este o chestiune inoportuna", a protestat Giuseppe Saldutto, vicepresedintele Asociatiei Pro Padre Pio.

Teoria potrivit careia exhumarea ar fi legata de un transfer controversat al corpului sfantului intr-un sanctuar nou, mai mare, a fost respinsa de cardinalul Martins. "Este o alta problema, care nu implica Sfantul Scaun. Episcopul local va decide asupra acestui lucru", a spus acesta.

Padre Pio, al carui nume real era Francesco Forgione, a murit in 1968. El a devenit Sfantul Pio de la Pietrelcina in 2002. Stigmatele lui au facut subiectul unei carti in care autorul scrie c

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.