Vasile Turcu, scandalagiul de serviciu din Ştefan cel Mare

Vasile Turcu, scandalagiul de serviciu din Ştefan cel Mare

Micuţul acţionar este „responsabilul” cu iscarea conflictelor în gruparea „câinilor”: de-a lungul anilor, s-a certat cu ceilalţi investitori, a dat „sfaturi” tactice antrenorilor şi a bălăcărit fotbalişti.

Vasile Turcu a oripilat toată lumea fotbalului cu atacul suburban lansat la adresa portarului Emilian Dolha, pe care l-a numit un „pi...t” şi un „gunoi”, la finalul partidei Unirea Urziceni - Dinamo, scor 4-4. Acţionarul dinamovist n-a realizat penibilul atacurilor sale sub centură şi, mai mult, a trecut la ameninţări.

Supărat că oficialul dinamovist Florin Prunea i-a luat apărarea portarului Dolha, Turcu l-a luat la rost pe „eroul de la Cardiff”: „Declaraţia lui Prunea despre mine e mai gravă decât declaraţia mea despre Dolha. Dacă un angajat ca el face asemenea declaraţii la adresa mea, nu mai dau bani la echipă. Ori Prunea, ori eu! Mă bucur că a dat această declaraţie, pentru mine e cap de linie. Eu pun pariu acum că acţionarii nu mă vor susţine pe mine, ci pe Prunea”, a tunat Turcu.

Acţionarul „câinilor” încearcă să dea impresia că tratează problema de pe poziţii de forţă, dar, de fapt, în spatele atacurilor sale stau doar interesele personale şi de grup care macină clubul din Ştefan cel Mare de ani buni.           

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu accept atacurile la persoană” „Accept criticile, nu şi atacurile la persoană, indiferent cine la face. Aceste persoane se descalifică în primul rând pe ele”, a reacţionat ieri „Ema” Dolha.

„Am vrut să trag un semnal de alarmă, să se oprească odată pentru totdeauna jignirile la adresa jucătorilor. Eu, dacă eram în locul lui Dolha, aveam altă reacţie. El e băiat educat”, a spus ieri Florin Prunea.

Nicolae Badea, omul care are responsabilitatea ultimei decizii la Dinamo, nu a luat în seamă ameninţările lui Turcu: „Eu am fost numai în întâlniri de afaceri. Nu ştiu ce a zis Turcu, n-am ce să comentez”.       „Portavocea” fraţilor Becali Vasile Turcu este acţionar în „Groapă” din 2004. De atunci, s-a „îndoit” după cum i-au cerut- o interesele personale, dar, mai ales, cele ale personajelor care-l dirijează. Atunci, în 2004, pentru a atrage o brumă de atenţie în direcţia sa, l-a criticat pe Ioan Becali, care râvnea, de asemenea, la nişte acţiuni la clubul din Ştefan cel Mare. „Becali să-şi facă echipă la el, în Pipera”, a spus Turcu.

Becali s-a „dat” un pic la el şi fostul zidar a cedat. De atunci, s-a transformat în „portavocea” fraţilor Becali. Mai apoi, Turcu şi-a expus consideraţiile „tehnico-tactice”, insistând pentru demiterea lui Ioan Andone, antrenorul „vinovat” că nu-i „vopsea” pe jucătorii pe care fraţii Becali sperau să-i vândă. Turcu şi-a schimbat în timp radical poziţia: „Mă duc să-l aştept cu flori la aeroport pe Ando”.

Turcu a procedat la fel şi în alte cazuri. Mircea Rednic a fost mult timp „Dom’ Profesor”, dar a sfârşit prin a primi un şut în fund. „Dacă Mircea are onoare, trebuie să dispară imediat. Ce să facem acum, să ne întâlnim cu domnul Rednic să ne luăm limbile în gură?”, a fost comentariul „colorat” al aceluiaşi Turcu, după ce Dinamo a pierdut campionatul, anul trecut.

De-a lungul timpului, Turcu s-a certat cu aproape toţi ceilalţi acţionari, cu excepţia lui Cristi Borcea. L-a numit „beţiv” pe Dinu, pentru ca mai apoi să accepte să fie consiliat de „Procuror”. 

GÂGĂ VASILE

Turcu, lovit de „emenangită” şi de „eforie”

Vasile Turcu s-a făcut de râs de multe ori prin declaraţiile publice agramate şi cu nenumărate fracturi de logică. Oficialul dinamovist s-a temut să nu se îmbolnăvească de „emenangită”. Apoi, a încercat să convingă poporul dinamovist că „între Cornel Dinu, Ţălnar şi domnul Mulţescu este un tandem excelent!”.

Iată încă un alt citat relevant pentru logica „de fier” a oficialului: „Îi mulţumesc anticipat domnului preşedinte Nicolae Badea pentru cele declarate mai devreme în conferinţa de presă”. Turcu a stârnit şi altădată hohote: „Dom’ profesor Rednic a intrat deja în eforia meciului cu Beşiktaş”.

„Eforia” l-a făcut să reconfigureze harta Europei: „Mă bucur că o echipă din Balcani a reuşit să câştige Cupa UEFA!”. Se referea la Şahtior Doneţk. 

DECLARAŢII „Este inadmisibil ca un fost angajat, care a mâncat o pâine de la mine, să mă ameninţe.“ VASILE TURCU despre Ioan Andone

„Dacă Mircea are onoare, ar trebui să dispară imediat. L-a făcut de râs «băiatu’ lu’ tata»!” VASILE TURCU despre Mircea Rednic

„Această «bonetăcaşchetă » n-are ce să mai caute la Dinamo. Sper să plece repede.“ VASILE TURCU despre Dario Bonetti

„Mereu ne-am rugat de el să dea banii la timp. A fost mai mult cu vrăjeala. Trebuie să plece.“ VASILE TURCU despre Vladimir Cohn

„În momentul în care echipa nu şi-a atins obiectivele, ar trebui să-şi dea demisia.“ VASILE TURCU despre Nicolae Badea