Evenimentul Zilei > Actualitate > Vasile Dâncu:”Un politician ca Geoană, orice ar face, tot politică face”
Vasile Dâncu:”Un politician ca Geoană, orice ar face, tot politică face”

Vasile Dâncu:”Un politician ca Geoană, orice ar face, tot politică face”

Sociologul Vasile Dâncu crede că mișcarea civică pe care Mircea Geoană a lansat-o în această seară poate fi pentru acesta o cale de a reveni în politică. El a fost rezervat cu privire la șansele de succes pe care le are fostul lider PSD.

"Este o formă mascată de politică. Un politician ca Mircea Geoană, orice ar face, tot politică face", a comentat Dâncu. Acesta spune că de multe ori mișcările civice s-au transformat ulterior în partide. Sociologul apreciază că, la ora actuală, aceasta "este calea cea mai înțeleaptă de a face un partid, cu oameni care nu au mai fost angajați politic, specialiști pe domeniile lor, care pot discuta problemele cu seriozitate, fără a fi respinși automat de electorat ca fiind politicianiști. Numele acestor personalități (care i s-au alăturat – n.r.) ne spun că vrea să adune tehnocrați din zona medicală, a învățămîntului, a performanței".
Dâncu spune însă că nu poate face o estimare cu privire la șansele de succes sau eșec ale mișcării. "Toată lumea spune că vrea un nou partid, 40%, dar fiecare se gândește la altceva. Pe de altă parte, Mircea Geoană e o personalitate cunoscută, a candidat la președinție, a făcut o finală. Pe baza notorietății lui Geoană, această mișcare poate deveni cunoscută", apreciază sociologul.
Acesta își explică reorientarea lui Geoană către zona civilă și prin faptul că "nu a reușit probabil să adune destui oameni din zona PSD care să plece cu el". "E greu să convingi oamenii să plece de la un proiect politic care e pe val spre unul incert. Să nu uităm că Mircea Geoană nu a plecat oricum din PSD, ci în urma unui scandal cu Victor Ponta. În politică învingătorul ia totul. Când Victor Ponta a câștigat în această competiție a lor, i-a câștigat și pe membrii PSD", punctează Vasile Dâncu.
Sociologul consideră încă că, pentru Geoană, tot răul se poate dovedi a fi fost spre bine: "În PSD nu mai avea posibilitatea să-și dezvolte cariera politică în mod profitabil, nici pentru el, nici pentru partid, iar să plece la un alt partid ar fi fost o pierdere mare de credibilitate", a încheiat el.
CITIȚI ȘI: Mircea Geoană trece în societatea civilă. VEZI ce nume i s-au alăturat

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: