Vasile Dâncu despre limbajul MURDAR al politicienilor: Mulţi vor pierde din aceste MAIMUŢĂRELI

Vasile Dâncu despre limbajul MURDAR al politicienilor: Mulţi vor pierde din aceste MAIMUŢĂRELI

Ca în fiecare campanie, nici în aceasta nu vor lipsi show-urile. Îmbrăcaţi la patru ace, de dragul voturilor, candidaţii nu se sfiesc să vorbească colorat doar pentru a fi pe placul unui anumit tip de electorat. Dacă unii o fac natural, cum ar fi Gigi Becali, vor fi şi candidaţii care vor fi taxaţi pentru maimuţăreală, spune sociologul Vasile Dâncu.

Asistăm la o involuţie a politicii, susţine Vasile Dâncu. Potrivit acestuia, candidaţii se vor prezenta în continuare fără strategii, programe, analize. Fără conţinut. "Aţi văzut că şi în Parlament sunt tot mai mulţi cei care vin cu iniţiative trăznite", a subliniat Dâncu. Politicienii se comportă ca vedetele şi, pentru că se câştigă audienţă, asistăm la o tabloidizare a politicienilor, mai spune Vasile Dâncu.

  • ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Campania electorală a început cu SCANDAL şi MULTE DERAPAJE. Cele mai PENIBILE momente

"Politicienii coboară limbajul, iar pe de altă parte personajele din tabloide devin personaje politice. Oamenii care au notorietate în tabloide, cum ar fi Gigi Becali, devin personaje politice, sunt vânate de partide. De asemenea, avem foarte mulţi, cântăreţi, actori, jurnalişti care îşi încearcă norocul în politică", a declarat Vasile Dâncu pentru EVz. Potrivit sociologului, politica este acum o loterie arbitrată de mass-media. La situaţia actuală contribuie atât faptul că partidele au pierdut procente la capitolul încredere, dar şi criza economică din ultimii ani, la care politicienii nu au soluţii. "Avem o depolitizare a politicii generată şi de criză. Speranţa că lucrurile vor merge bine este redusă şi atunci totul a devenit spectacol", mai spus Dâncu. Spre deosebire de alţi actori de pe scena politică, Gigi Becali, recent intrat în PNL, "joacă autentic". Alţii au coborât nivelul dar nu au făcut decât să arate că sunt incompatibili cu rolul de politician.

"Foarte mulţi vor pierde că se maimuţăresc", mai spune Dâncu. Potrivit sociologului, unul dintre motivele pentru care politicienii preferă circul în locul mesajelor serioase este acela că ar fi astfel pe placul anumitor categorii de oameni. "Sunt unii care se bucură când văd politicieni care se comportă ca ei. Dar există şi o altă parte a publicului care care ar prefera să aibă nişte politicieni pe care să-i admire, «nişte domni». Din păcate, aceştia sunt din ce în ce mai puţini", a conchis Dâncu. Tinerii lupi sunt figuri slabe La rândul său, medicul psihoterapeut Gabriel Diaconu, a declarat, pentru EVz, că politicienii din ziua de azi mizează, ca de altfel, în toate legislaturile, pe votul urbei, pe România cârciumilor, a birturilor. "Probabil că nu or să reuşească nici acum să vină cu ceva nou. (...) Tinerii lupi ai anilor 2000 sunt figuri slabe. Au crescut în anticamerele partidelor, au preluat strategiile de comunicare lăsate de dinozauri şi nu ştiu să le stăpânească.  Dincolo de faptul că fac gafe de gramatică cei mai mulţi dintre ai o unică deprindere: seninătatea imbecilităţii", a arătat Gabriel Diaconu. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Crin Antonescu: "România împreunează genii şi analfabeţi, oameni de caracter şi prostituaţi perpetui"
  • Neagu Djuvara despre combinaţia PNL-Becali: "Mi-e ruşine! Mă fac că nu-i cunosc!"
  • Crin Antonescu JIGNEŞTE din nou: cei care au o altă părere decât el sunt "IMBECILI" | SONDAJ
  • OBIECTIV, GUVERNAREA! Campania electorală ia startul astăzi
  • USL şi-a lansat program de guvernare: Antonescu şi colegii s-au plictisit
CAMPANIE ELECTORALĂ, CANDIDAŢI 2012, REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012

CAMPANIA ELECTORALĂ 2012

Pe www.evz.ro veţi putea afla, în timp real, cele mai interesante informaţii despre campania electorală. Jurnaliştii "Evenimentul Zilei" vă vor ţine la curent cu tot ceea ce se petrece în campania electorală pentru alegerile parlamentare 2012.

LISTE CANDIDAŢI ALEGERI PARLAMENTARE 2012

Pe www.evz.ro puteţi afla numele candidaţilor pentru Parlamentul României, judeţ cu judeţ. De asemenea, veţi afla cele mai fierbinţi ştiri despre campania electorală pentru alegerile parlamentare 2012 .

OFERTE ELECTORALE pentru ALEGERILE PARLAMENTARE 2012

Puteţi afla de pe www.evz.ro care sunt ofertele electorale ale candidaţilor pentru Parlamentul României.

ZIUA ALEGERILOR - INCIDENTE, INFORMAŢII UTILE, SONDAJE EXIT-POLL

În ziua alegerilor, evz.ro vă ţine la curent cu informaţii utile, dar şi cu ştiri despre incidentele care vor avea loc. La finalul zilei puteţi afla, de pe www.evz.ro, rezultatele sondajelor de tip exit-poll. Jurnaliştii noştri vor prezenta toate informaţiile legate de rezultatele parţiale ale alegerilor parlamentare 2012.

REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE 2012

Tot pe www.evz.ro veţi putea afla rezultatele alegerilor parlamentare 2012 şi structura finală a Parlamentului României. În timp real vom transmite opinii, reacţii şi analize pe marginea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare 2012. SECŢIUNE SPECIALĂ ALEGERI PARLAMENTARE 2012 În secţiunea specială a evz.ro, găsiţi toate ştirile noastre despre alegerile parlamentare 2012 şi veţi afla rapid rezultatele alegerilor parlamentare.