"PDL trebuie să iasă mai solidar ca niciodată. Am dovedit că sunt un om al dialogului, sunt un om al performanţei. Toată lumea este binevenită pentru a pune umărul la relansarea partidului nostru. PDL are un singur adversar politic- stânga socialistă care poartă numele USL", a declarat Vasile Blaga.
Singura moţiune pentru şefia PDL este cea depusă de preşedintele Senatului, după ce gruparea Macovei-Preda a anunţat astăzi că, în numele unităţii partidului, renunţă să mai prezinte un candidat la preşedinţia partidului. Blaga a admis de altfel că, în urma discuţiilor purtate cu Monica Macovei şi Cristian Preda, s-a decis să se meargă pe un singur proiect de moţiune, al său. Blaga şi-a exprimat dorinţa ca europarlamentarii Preda şi Macovei să facă parte din viitoarea echipă de conducere a PDL. De asemenea, el a spus că îl vrea ca secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur.
Surse din PDL declară că retragerea moţiunii grupării Macovei-Preda se explică prin faptul că aceştia nu aveau un număr suficient de semnături, în condiţiile în care majoritatea liderilor de filiale se pronunţaseră deja pentru Vasile Blaga. Între grupare şi echipa lui Blaga s-a ajuns la o înţelegere, astfel încât aceştia să fie recuperaţi în viitoarea conducere a partidului. De altfel, deocamdată lupta pe un loc în conducere nu pare să fie chiar atât de strânsă, pentru că o serie de lideri, inclusiv preşedinţi de filiale, nu doresc să îşi asume un rol de frunte şi să răspundă pentru un eventual eşec în toamnă.
PDL va colabora cu Băsescu, dar îşi va intensifica activitatea proprie
Cu prilejul depunerii moţiunii, candidatul la preşedinţia PDL şi-a expus viziunea despre felul în cre va acţiona PDL pe viitor. "Partidul nostru îi datorează foarte multe domnului preşedinte Traian Băsescu şi sigur că în continuare vom colabora cu domnia sa. În acelaşi timp, este un lucru clar, va trebui să ne intensificăm propria activitate în sediul central din Modrogan", a subliniat Vasile Blaga. De asemenea, preşedintele Senatului vrea ca partidul să revină la "principiile sănătoase" care existau pe când formaţiunea a fost condusă de Traian Băsescu.
Mihai Răzvan Ungureanu poate fi un partener
Totodată, Vasile Blaga a spus că a avut discuţii cu Mihai Răzvan Ungureanu şi că acesta poate să fie un partener pentru PDL.  "Am discutat des cu Mihai Răzvan Ungureanu, nu întâmplător am pus accentul pe coagularea forţelor de centru-dreapta, pentru că cred că domnia sa ne poate fi partener şi sunt convins că va fi.
Moţiunea sub care va candida Vasile Blaga se intitulează ”Partidul Democrat Liberal – Pentru o societate dreaptă". El a spus că doreşte să relanseze PDL ca principalul catalizator a tuturor forţelor care împărtăşesc valorile de centru-dreapta şi dreapta.
Comisia de organizare a Convenţiei Naţionale extraordinare a PDL a validat moţiunea pe care Vasile Blaga îşi sprijină candidatura la şefia PDL,  a declarat preşedintele comisiei, Gheorghe Albu. Potrivit acestuia, moţiunea depusă de Blaga a adunat până la acest moment peste 150 de semnături de susţinere faţă de un minim stabilit de 35, iar acestea provin din peste 40 de organizaţii judeţene ale PDL, dintr-un număr total de 48.
Alături de Blaga s-au aflat o parte dintre susţinătorii săi, printre care Gheorghe Flutur (Suceava), Mihai Stănişoară (Mehedinţi) , Mihaela Şandru (Ilfov), Dumitru Oprea (Iaşi), Sulfina Barbu, Cristian Poteraş, Radu F. Alexandru.
Printre liderii de filiale care s-au alăturat recent taberei de susţinători ai preşedintelui Senatului se numără preşedintele organizaţiei PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan. "Personal, îl voi susţine pe Vasile Blaga, voi vota moţiunea lui. Vineri, 22 iunie, vom avea un Birou Permanent judeţean în care vom stabili cum va vota delegaţia noastră", a afirmat Gheorghe Ştefan, pentru Agerpres, în această dimineaţă.

Şi organizaţia PDL Bistriţa-Năsăud şi-a anunţat susţinerea pentru Vasile Blaga pentru a prelua funcţia de preşedinte al partidului." Noi vom convoca Biroul Permanent Judeţean vineri sau sâmbătă dimineaţă, dar cu siguranţă vom merge pe moţiunea lui Vasile Blaga", a spus Ioan Oltean.
CITIŢI ŞI:

  • Prima confruntare pentru şefia PDL
  • Câştigă Vasile Blaga şefia PDL?
  • Preda: Problema nu este dacă "navetiştii" sunt capabili să se implice, ci cum obţine PDL credibilitate
  • ALEGERI ÎN PDL. Liderul PDL Craiova, Marinică Dincă, îl va susţine la şefia partidului pe Blaga