Vasile Blaga: I-am informat pe reprezentanţii Comisiei de la Veneţia despre "duplicitatea în declaraţii a USL"

Vasile Blaga: I-am informat pe reprezentanţii Comisiei de la Veneţia despre "duplicitatea în declaraţii a USL"

Liderii PDL s-au întâlnit, astăzi, cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, preşedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, declarând la finalul întâlnirii că a informat delegaţia cu privire la "duplicitatea declaraţiilor" făcute de USL.

"Fiecare dintre noi a încercat să-i convingă asupra justeţei cauzei noastre de a apăra statul de drept pe parcursul referendumului", a spus Vasile Blaga, precizând că în cadrul discuţiilor a arătat că reprezentanţii USL "una spun pe uz intern, în ţară, şi alta când vorbesc cu oficialii europeni".

Întrebat ce aşteaptă de la Comisia de la Veneţia după aceste discuţii, Blaga a spus că se aşteaptă la un "raport obiectiv".

O delegaţie de experţi ai Comisiei de la Veneţia se află  de ieri la Bucureşti, vizita având loc în contextul pregătirii unei opinii privind situaţia constituţională din România şi OUG care amendează Legea CC şi Legea referendumului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ieri, reprezentanţii Comisiei  de la Veneţia a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Senatului Crin Antonescu dar şi cu premierul Victor Ponta, care a susţinut în cadrul discuţiilor că statul de drept nu a fost niciodată, în ultimele luni, în pericol în România şi a precizat că Guvernul vrea să depăşească actuala criză politică, fiind însă necesar ca toate părţile să respecte voinţa românilor. CITIŢI ŞI:

  • Crin Antonescu a venit cu translator la întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia
  • Victor Ponta face un secret din întâlnirea cu Comisia de la Veneţia
  • Băsescu către membrii Comisiei de la Veneţia: USL a comis "un lanţ de abuzuri"