Evenimentul Zilei > Actualitate > Vasile Avram: „La derbyuri vom avea arbitri adiţionali”
Vasile Avram: „La derbyuri vom avea arbitri adiţionali”

Vasile Avram: „La derbyuri vom avea arbitri adiţionali”

Vasile Avram, preşedintele CCA, a anunţat astăzi că la meciurile importante din Liga I va delega şi arbitri adiţionali, după modelul lansat de UEFA în ultimii ani.

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a dezvăluit astăzi că în Liga I vor apărea, în premieră, arbitri adiţionali. Pentru că e criză, aceştia vor presta fără să fie plătiţi!
"Pentru binele nostru"

"Am primit undă verde de la UEFA pentru a folosi arbitrii adiţionali, dar FRF ne-a spus că este criză şi că nu avem cum să-i folosim. Vom vedea pe parcurs ce va fi. Problema este doar de bani.
Pentru binele nostru, vom căuta să folosim arbitri adiţionali la derbyuri chiar fără barem, chiar şi la Dinamo – Steaua. De exemplu, Rapid a plătit baremul pentru arbitrii adiţionali la meciul amical cu Şahtior", a spus Avram.
Dinamo a avut penalty la Braşov

Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor e convins că, prin apariţia "adiţionalilor", greşelile vor fi mai puţine. Avram a dat exemplu faza din minutul 5 al meciului FC Braşov – Dinamo, scor 2-2, din ultima etapă a Ligii I, când bucureştenii trebuiau să primească un penalty la un henţ clar.

"A fost penalty, dar a fost o fază foarte greu de depistat de arbitri, a fost o distanţa mică între cei doi jucători şi viteza de derulare a fazei i-a făcut pe arbitri să nu vadă. Conform legilor jocului, fundaşul a jucat mingea cu mâna în mod voit. Aceasta a fost o fază tipică pentru arbitrii adiţionali. Dacă era arbitru adiţional în careu, acesta nu avea cum să nu observe faza", a completat Avram.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News