Nici ploile nu vor racori pamantul, cantitatile de precipitatii fiind sub normele climatologice normale ale verii. In estul tarii sunt anuntate secete.

IUNIE. Pentru luna in curs, specialistii ANM anunta temperaturi care vor depasi maximele normale pentru aceasta perioada, mai putin in sudul tarii, unde valorile termice vor fi apropiate de cele obisnuite. Daca temperaturile maxime normale pentru luna iunie sunt cuprinse intre 20 si 30 de grade Celsius, meteorologii anunta ca, in zilele frumoase, maximele pot depasi 35 de grade Celsius.

In cele mai reci nopti, temperaturile pot cobori sub 5 grade C in depresiunile din centrul tarii, desi minimele termice normale sunt cuprinse intre 7 si 17 grade C. Daca in restul tarii precipitatiile se vor incadra in normele climatologice normale, Moldova si Muntenia vor suferi de lipsa ploilor.

IULIE. Luna lui Cuptor se anunta fierbinte, mai ales pentru Moldova si Muntenia, unde temperaturile vor depasi 35 de grade Celsius in timpul zilei, iar noptile vor fi la fel de calde ca la Tropice: 20 de grade C. Vor fi prezente averse de ploaie insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului, dar si conditii de grindina. Precipitatiile vor cadea in cantitati normale, dar in regiunile estice, ploaia nu-si va face simtita prezenta prea des.

AUGUST. Si ultima luna de vara calendaristica se anunta la fel de calda ca si iunie si iulie. In august sunt asteptate zile caniculare, cu maxime de peste 35 de grade Celsius. Grindina va cadea izolat, iar instabilitatea atmosferica se va manifesta in ploi sub forma de averse, insotite de descarcari electrice. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade Celsius.