Vanatorii de mirese fantoma

Vanatorii de mirese fantoma

O traditie macabra din China, veche de 3.000 de ani: nunta din cripta.

Politia chineza a arestat o banda de criminali acuzati ca au ucis mai multe femei, pentru a le vinde trupurile ca mirese postume pentru tineri morti inainte de a se insura, relateaza "The Times".

Arestarile au adus in atentie un macabru comert, in care o femeie valoreaza mai mult moarta decat vie. Procurarea de mirese pentru burlaci decedati reprezinta o traditie chineza veche de 3.000 de ani. Cadavrul femeii este ingropat alaturi de cel al barbatului, nu inainte de a se oficia o ceremonie nuptiala la mormant.

Creierul afacerii era un antreprenor de pompe funebre, Li Longsheng, care-si gasea cu usurinta clienti printre familiile indoliate ce apelau la serviciile sale. "Marfa" era procurata de Yang Dongyan (35 de ani), care a recunoscut ca a comis doua crime impreuna cu doi complici, arestati si ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

O afacere paguboasa Yang a descoperit intamplator acest gen de negot dupa ce se apucase de trafic de carne vie. In urma cu un an, Yang a cumparat, contra sumei de 12.000 de yuani (1.500 dolari), o fata cu handicap mintal, pe care parintii voiau sa o marite ca sa scape de grija ei.

Traficul de neveste este o practica foarte raspandita in zonele rurale ale Chinei, unde se inregistreaza un deficit cronic de femei. Din pricina politicii "copilului unic", multe cupluri avorteaza fetusii de sex feminin, preferand sa aiba un mostenitor baiat.

Yang a incercat sa-i vanda fata unui intermediar, Liu Shengbao, care i-a oferit doar 1.300 dolari. Dupa ce Yang a refuzat oferta, Liu i-a destainuit ca ar putea scoate un pret mult mai bun daca fata ar fi moarta. Cei doi au plecat spre Xixian, pentru a se intalni cu batranul Li, negutatorul de cadavre.

Acesta a acceptat imediat afacerea, tranzactia urmand a se incheia noaptea urmatoare, pe un pod. A doua zi, Yang a omorat fata si a transportat cadavrul cu un taxi pana la pod, unde Li i-a platit aproape 2.000 dolari. Dupa ce a impartit banii cu Liu, criminalul Yang a constatat ca a iesit in pierdere cu 300 dolari.

Averi pentru lumea cealalta In ciuda acestui esec, Yang a perseverat si, in noiembrie anul trecut, a pornit impreuna cu un alt complice spre orasul Yanan, unde stia o prostituata. Femeia i-a dat afara din casa cand a auzit ca nu au bani pentru o noapte cu ea, insa barbatii au revenit dimineata si au ucis-o. De aceasta data, batranul Li le-a dat doar 1.000 dolari, pe motiv ca trupul era intr-o stare cam proasta. Din aceasta crima, Yang si asociatul sau au scos un profit modest, cam 150 dolari fiecare.

Din ancheta politiei a reiesit ca intermediarul Liu cumpara cadavrele cu 1.000-2.000 dolari si le vindea cu pana la 4.500 dolari. Chinezii au un cult al mortii foarte profund. Oamenii cred ca trebuie sa le procure raposatilor tot felul de lucruri pentru a le asigura o viata vesnica fericita. Din aceasta cauza, la inmormantari se ard bani, machete de case sau de masini de lux.