Evenimentul Zilei > Justitie > Vadim și-a găsit nașul la tribunal
Vadim și-a găsit nașul la tribunal

Vadim și-a găsit nașul la tribunal

Șeful PRM a fost prezent la Tribunalul București să răspundă la acuzațiile lui Cezar Cătălin Marin, fostului său consilier, care îl acuză pe președintele PRM că nu i-a plătit salariul între 2009 și 2011, în total vreo 40.000 de euro

Cu un cojoc cu guler de blaniță de miel și ochelari de soare tip muscă, semnați Prada, intră în holul Tribunalului București Corneliu Vadim Tudor. În jurul său, o avocată, vreo doi trepăduși personali și mai mulți curioși care s-au deconectat pentru câteva clipe de la procese ca să-l scaneze de aproape pe liderul Partidului România Mare. Se aprind camerele, se deschid microfoanele. Jurnaliștii iau o pauză de la procesele grele aflate pe rolul Tribunalului. E liniște, în câteva clipe vorbește Vadim.

„Stai să-l vezi pe ăsta ce bagă acuma”, se hlizește un mustăcios lângă prietenul său, un vlăjgan chelios. La etajul 1, stă lumea ca la spectacol, cu coatele pe balustradă. Vadim Tudor vorbește tare să se audă la televizor și în toată clădirea Tribunalului.
„Asistentul meu? A fost un șofer de-al meu, l-am luat de milă”
Se dezleagă misterul, liderul PRM a venit la procesul în care e dat în judecată de un fost angajat al cabinetului său de europarlamentar. „Asistentul meu? Nici vorbă! A fost un șofer de-al meu, l-am luat de milă”, își retrogradează Vadim, din vorbe, fostul angajat. Imediat ridică tonul de vuiește tot holul: „A inventat o poveste pentru care, dacă-l văd acum, o să-i mut dinții la ceafă”. Un bărbat mic, cu părul alb, izbucnește în râs. La etaj, spectatorii chicotesc și ei. Vadim se aprinde și mai tare și face o caracterizare universal valabilă pentru orice dușman al său: „homosexual, proxenet, pedofil, toate bubele în capul lui, nenorocitul”.
Vadim, un șou păgubos. Vrea replică la „Antenele lui Felix Cotoșmanu”
 „Dar cu Oana Zăvoranu ce aveți, de ce ați dat-o în judecată?”, întreabă o jurnalistă. Vadim răspunde: „Am dat-o în judecată pentru că e o satanistă. Au intrat dracii în ea și vreau să-i dau cu cățuie, cu tămâia pe la nas”, spune Vadim spre camere. Jurnaliștii încearcă să-l tempereze: „Domnule Vadim,  suntem în direct!”. Tribunul face o pauză de două-trei de secunde și continuă: „Am dat-o în judecată pentru că a fabulat despre mine la Capatos.  De fapt, problema nu e a Oanei Zăvoranu, pentru că ea e plecată cu sorcova, ci a lu Capatos, care și-a mâncat omenia pentru un păduchios de rating. Uite că mie nu mi se dă drept la replică la Antenele lui Felix Cotoșmanu”.
Vadim intră la proces. Încep dosarele care se amână din diverse motive. Îmbrăcat cu un costum gri cu dungulițe și cămașă cu butoni, Cezar Cătălin Marin, cel care îl acuză pe președintele PRM că nu i-a plătit salariul între 2009 și 2011, în total vreo 40.000 de euro, își citește cu atenție hârtiile pe care urmează să le prezinte judecătorului.
„Doamna judecător, are frică de avion!”
Dă declarații fostul consilier al europarlamentarului. „De câte ori ați fost la Bruxelles?”, este întrebat Cezar Cătălin Marin. Acesta dă răspunsul repede. „De vreo 20 de ori. Oricum, de mult mai multe ori față de domnul Vadim Tudor”, spune tăios bărbatul și zâmbește în colțul gurii. Tribunul se înflăcărează și sare ca ars: „Minți! Doamna judecător, are frică de avion!”.

Vadim Tudor nu mai apucă să răspundă în fața judecătorului, întrebărilor puse, la interogatoriu, de către fostul său consilier. Cezar Cătălin Marin a scris greșit întrebările pe foaie, fără să lase spațiu și pentru răspunsuri. Însă tot pune o întrebare. „Doamna judecător, când îl băgați pe putregaiul ăsta la pușcărie?”. Nu primește niciun răspuns și iese nervos din sală. Fostul consilier al lui Vadim iese zâmbind din clădirea Tribunalului, tribunul încearcă să recupereze dând interviuri la televiziuni.