Evenimentul Zilei > EVZ Special > Vaccinarea în România va costa. Cine vrea să se vaccineze trebuie să scoată bani din buzunar
Vaccinarea în România va costa. Cine vrea să se vaccineze trebuie să scoată bani din buzunar

Vaccinarea în România va costa. Cine vrea să se vaccineze trebuie să scoată bani din buzunar

Fostul premier al României, Ludovic Orban, a declarat, luni, că vaccinul ar putea să fie administrat contracost, pentru toți românii care vor să se imunizeze.

Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi administrat contra cost. Este un anunț făcut, astăzi, de Ludovic Orban, fost premier al României, președinte al Partidului Național Liberal (PNL).

Ludovic Orban anunță că vaccinarea nu va mai gratuită mult timp

„Și așa, noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a anunțat Ludovic Orban.

Totuși, românii ar trebui să se imunizeze

Totuși, el a transmis că românii ar trebui să se vaccineze. Orban susține că nu există niciun risc. „Nu există niciun risc. Poate îi stimulează că vor să meargă la nunta nepoatei sau nepotului. E bine să se vaccineze. Mai facem asta pentru o perioadă de timp”, a afirmat fostul premier.

Altfel, luni, președintele PNL a fost întrebat dacă se teme de o eventuală candidatură a lui Florin Cîțu la funcția de conducător al formațiunii politice. „Știți foarte bine de ce candidez, care sunt obiectivele. Vreau ca PNL să servească în continuare interesele României, să ne aducă planul de dezvoltare, de modernizare, de afirmare și de obținere a respectului și a aprecierii. Eu nu comentez presupuneri”, a spus Orban.

Alocațiile nu vor mai crește în acest an

O veste proastă a dat fostul șef al Executivului atunci când a anunțat că alocațiile copiilor nu vor crește de la 1 iulie, pentru că nu sunt resurse pentru o asemenea majorare.

„Hai să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocației în acest an. Dacă vrem să putem să le mai creștem și la anul. Noi susținem că alocațiile să nu mai crească de la data de 1 iulie, ci de la anul.”