Vești bune. A scăzut numărul pacienților internați din cauza coronavirusului. Pe ce categorie de bolnavi se vor axa medicii

Vești bune. A scăzut numărul pacienților internați din cauza coronavirusului. Pe ce categorie de bolnavi se vor axa medicii

În ultimele săptămâni a scăzut numărul persoanelor ce au avut nevoie de spitalizare după ce s-au infectat cu coronavirus. Presiunea pe medici s-a diminuat.

A scăzut presiunea ce a fost pusă în ultimele luni pe secția COVID a Institutului „Marius Nasta”, iar această realitate este benefică și pentru pacienții care au nevoie să se refacă după ce au trecut prin această boală. Ei vor putea să primească astfel mai multă atenție din partea medicilor, după cum a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului.

Sunt aproape două săptămâni de când secția COVID nu mai este ocupată în totalitate. Momentan sunt 50 de pacienți la un total de 80 de paturi.

Un număr mai mic de pacienți. Medicii vor trebui să se axeze pe recuperarea celor care au rămas cu sechele

„Aeastă scădere a numărului de cazuri ne permite să reorganizăm secția COVID și, sper eu de mâine, să putem deschide un compartiment pentru pacienții care au nevoie de reabilitare post-COVID, pentru că presiunea la internare pentru acești pacienți și pacienții cu boli cronice este extrem de mare în acest moment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este nevoie de reevaluare la pacientul post COVID nu doar din perspectiva afectării pulmonare. Complicațiile pe care le presupune sindromul long COVID sunt extrem de diversificate, pacienții au nevoie de consult cardiologic, de consiliere psihologică, pentru că trecerea prin această boală produce o traumă extrem de importantă nu doar prin spitalizarea îndelungată, ci și prin sechelele pe care le lasă și care nu îți permit reluarea activității de dinainte de boală.

Această modificare a stării de sănătate este extrem de greu de acceptat pentru că se produce brusc și practic impactul emoțional este dificil de trecut de către pacienți”, a declarat Beratrice Mahler la Digi 24.

Campania de vaccinare, esențială pentru scăderea cazurilor

Specialistul a mai afirmat că un mare merit pentru scăderea cazurilor de infectare se datorează campaniei de vaccinare. „Vaccinarea, cel puțin în orașele mari, are un impact direct asupra numărului de cazuri. Observăm în București o scădere importantă.

Pașii trebuie să fie mici pentru reluarea vieții normale și trebuie să fim extrem de atenți pentru că nu ne putem permite renunțarea bruscă la toate măsurile pe care le-am respectat până acum, deși ne-am dori să fie posibil”, a mai precizat Beatrice Mahler.