Vacanţe la preţ redus pentru turiştii de peste 55 de ani

Vacanţe la preţ redus pentru turiştii de peste 55 de ani

În această perioadă, promoţiile se axează pe Grecia şi România, dar din toamnă în ofertele agenţiilor intră pachete pentru destinaţii din Spania şi Cipru, la patru stele, cu 420 de euro.

Seniorii cheltuiesc mai puţini bani pentru vacanţă. Cei trecuţi de 55 de ani beneficiază de programe speciale pentru acest sezon, atât în ţară, cât şi în străinătate. Unele dintre ele sunt valabile chiar în această perioadă, în timp ce altele se vor desfăşura la toamnă.

"Seniorii pot opta până la 31 octombrie pentru o excursie în Insula Rhodos. La un hotel de trei stele, seniorii plătesc de la 339 de euro/persoană, pentru transport cu avionul şi şapte nopţi de cazare cu all inclusive. Taxele de aeroport sunt 95 euro, iar asigurarea medicală şi cea storno ajung la 40 lei/persoană. Programul e valabil în intervalul iunie-octombrie. În plus, le oferim o cină tradiţională la Restaurant Romeo sau Rustico (meniu grecesc, o băutură şi o cafea inclusă)", spune Mircea Vladu, de la Prestige Tours.

La Covasna sau Băile Felix

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot în această perioadă există câteva oferte şi în ţară, mai exact la Băile Felix şi Covasna, pentru pachetele de două şi trei stele, până la 31 august.

"Condiţia este ca persoanele care vor să beneficieze de acest pachet, să prezinte dovadă de asigurat (talonul de pensie) şi biletul de trimitere de la medic, atât la momentul cumpărării în agenţia de turism, cât şi la sosirea în hotel", explică Marius Meruţă, reprezentant Transilvania Travel.

Preţul pachetului de cinci nopţi de cazare, mic dejun şi tratament (3 proceduri pe zi) porneşte de la 333,50 lei pentru un hotel de două stele în Băile Felix şi ajunge la 554,87 lei la trei stele.

La Covasna, pachetul e disponibil de la 397,60 lei pentru cinci nopţi de cazare, mic dejun şi tratament. Aici există şi opţiunea de a veni însoţit de o persoană care nu necesită tratament, prin achiziţionarea pachetului cu cinci nopţi de cazare cu mic dejun la un tarif de 257,60 lei la două stele.

Program social în Spania

În toamnă, tarifele scad pentru mai multe destinaţii. Seniorii pot opta pentru o vacanţă în Mallorca, la 420 euro/ persoană în intervalul 25 septembrie-25 octombrie, pentru şapte nopţi de cazare cu pensiune completă la patru stele.

Din octombrie, demarează programul Social European Travel Senior, valabil pentru toate destinaţiile din Spania în perioada 1 octombrie 2010-30 aprilie 2011.

"Acest program e destinat persoanelor cu vârsta peste 55 ani şi nu numai. Oricine poate beneficia de acest tarif dacă se cazează în cameră cu un senior cu vârsta peste 55 de ani", spune Cristian Pandel, manager Christian Tour, operatorul desemnat de guvernul spaniol pentru comercializarea pachetelor în România şi Ungaria.

Preţul porneşte de la 395 de euro pentru şapte nopţi, cu pensiune completă, la patru stele.

De pe 22 octombrie până pe 15 mai 2011 se poate merge în Cipru - preţul porneşte de la 239 euro/persoană, pentru aceleaşi condiţii la hotel de trei stele. Taxele de aeroport sunt 100 de euro/persoană, iar asigurarea medicală şi cea storno - 40 de lei.