Poliţiştii și jandarmii din stațiuni au ieşit pe promenadă la căderea serii pentru a se asigura că măsurile anunţate de autorități sunt respectate de turiști. În Mamaia, multă lume, care se plimba pe faleza stațiunii, dar și în Satul de Vacanță, și-a arătat nemulțumirea la vederea uniformelor. „Suntem în aer liber și nu este neapărat nevoie, părerea mea, să port masca. „Potrivit legii, este obligatorie, știu, dar nu toată lumea respectă legea. Am venit la mare să mă simt bine”, a vociferat un tânăr fără mască.

Iar două femei, nemulțumite că polițiștii și jandarmii stau cu ochii pe ele, au comentat indignate:„Tocmai că i-am arătat și mâncarea din gură. Că nu pot să țin și masca și să beau și suc cu masca la gură. Cea mai mare prostie este să impună măști când te plimbi pe faleză. Dacă până ieri nu a fost virus, de azi e virus, sau cum. Se exagerează”. Unii au invocat faptul că de câteva zile, de când sunt în vacanță, nu s-au uitat la știri.

Cu toții, au fost rugați să își pună măștile de protecție pe față și să păstreze distanțarea fizică. Multi au fost insă și turiștii care au purtat masca chiar și în afara programului obligatoriu dintre orele 18:00 și 24:00. Inclusiv pe plajă, deși acolo, se impune doar păstrarea distanței, pe care insă nimeni nu o respectă. Mai ales în sudul stațiunii Mamaia, la Eforie Nord și Costinești. „Copilul nu are, dar eu am masca. Când intri în apă, nu poți să stai cu ea, dar cât mergem în aer liber, trebuie să o purtăm”, a explicat o familie care era la plajă cu fetița, de 2 ani.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE