USL pune condiţii pentru a-şi da votul pe bugetul pe 2012. "Deliruri populiste", susţine PDL

USL pune condiţii pentru a-şi da votul pe bugetul pe 2012. "Deliruri populiste", susţine PDL

USL condiţionează votul la proiectul de buget pe anul 2012 de adoptarea măsurilor cuprinse în proiectul său economic, respectiv reducerea CAS cu 10% şi includerea în bugetul multianual a reducerii TVA până la 19%. "intrăm într-o zonă complet raţională", a replicat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că USL nu va vota bugetul de stat pentru 2012 dacă amendamentele pe care intenţionează să le depună şi care se regăsesc în programul său economic nu vor fi incluse în proiect.

Liderul PSD a mai spus că amendamentele Uniunii fac referire la reducerea contribuţiilor la asigurări sociale cu trei puncte procentuale, reducerea TVA, "prevăzută clar în bugetul multianual până la 19% ", reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii,  dar şi cofinanţarea în totalitate a proiectelor europene.

Printre amendamentele pe care USL intenţionează să le depună la proiectul bugetului de stat se mai regăseşte interdicţia "absolută" pentru fondul de rezervă al primului ministru, "de a mai finanţa autorităţi locale pe criterii politice", dar şi suspendarea programului naţional pentru dezvoltarea infrastructurii (PNDI) al Ministerului Dezvoltării Regionale.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă nu se va include vreunul din punctele enumerate, liderul PSD a anunţat că USL va vota împotriva proiectului de buget.  "Deliruri populiste" În replică, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a spus că liderii opoziţiei, prin afirmaţiile lor, au ajuns să fie caraghioşi. "Nu se pot obţine voturi avansând deliruri populiste precum fac socialiştii. Intrăm într-o zonă complet iraţională ( n.r. promisiunile făcute de USL privind scăderea taxelor şi a impozitelor). USL, cu asemenea propuneri şi cu asemenea oameni care vor să fie prim-miniştri cu astfel de propuneri se plasează în cel mai negru registru cu putinţă", a declarat Sever Voinescu.