Evenimentul Zilei > Actualitate > Usain Bolt vrea să se facă fotbalist
Usain Bolt vrea să se facă fotbalist

Usain Bolt vrea să se facă fotbalist

Usain Bolt, cel mai rapid om de pe Planetă, a spus că plănuieşte să înceapă o carieră profesionistă în fotbal, însă doar după ce va realiza tot ce şi-a propus în lumea atletismului, scriu britanicii de la "The Guardian".
Sprinterul jamaican în vârstă de 24 de ani speră să coboare recordul mondial al probei de 100 de metri la 9,4 secunde. În acest moment, Bolt este deţinătorul recordului probei – 9,58 secunde -, performanţă reuşită anul trecut, la Campionatele Mondiale de la Berlin.
"Mai am cel puţin patru ani în care pot dovedi ceva în atletism dacă mă pregătesc din greu", a spus Bolt pentru BBC Radio 5, adăugând: "Când îmi voi încheia cariera vreau să joc fotbal cel puţin doi ani. Îi privesc cu admiraţie pe fotbalişti şi cred că aş putea fi un jucător profesionist. Voi încerca să devin unul. Sunt cu siguranţă un bun jucător – pot fi folosit ca mijlocaş ofensiv sau defensiv".
"Mai întâi totuşi vreau să duc recordul sutei la 9,4 secunde, pentru că la acel nivel nu va mai fi – cel mai probabil – bătut vreodată", a precizat spronterul jamaican.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: