Evenimentul Zilei > Actualitate > Unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Bolshoi Moscova, Eleonora Sevenard și Denis Rodkin, va dansa pe 9 martie în Gala Stelelor Baletului Rus de la București
Unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Bolshoi Moscova, Eleonora Sevenard și Denis Rodkin, va dansa pe 9 martie în Gala Stelelor Baletului Rus de la București

Unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Bolshoi Moscova, Eleonora Sevenard și Denis Rodkin, va dansa pe 9 martie în Gala Stelelor Baletului Rus de la București

El este aclamat de public și alintat de colegi “Prințul Bolshoiului”, în timp ce specialiștii îl consideră noul Nureyev.

Este o forță a școlii ruse de balet, un dansator ovaționat pe toate scenele lumii. Ea are 21 de ani și dansează de la 4 ani. Este urmașa unei mari legende a baletului rusesc despre care scriu și cărțile de istorie. Denis Rodkin și Eleonora Sevenard formează un cuplu magic pe scena, în timp ce trăiesc o minunată poveste de dragoste în afara ei. Publicul din România are ocazia să-i admire pe cei doi balerini în Gala Stelelor Baletului Rus ce va avea loc pe data de 9 martie la Sala Palatului din București.

Eleonora Sevenard, un nou fenomen al baletului rusesc

Eleonora Sevenard o înlocuiește pe Anna Nikulina, cea care fusese anunțată inițial de către organizatori, pentru spectacolul de la București. Sevenard este, ca și Nikulina,  solistă la Bolshoi Moscova și este considerată una dintre cele mai valoroase și tehnice balerine ale momentului, chiar dacă este foarte tânără.

Eleonora Sevenard s-a născut în Sankt Petersburg  și practică baletul de la 4 ani. În 2017 a absolvit celebra Academie de Balet Vaganova, clasa Tatianei Udalenkova. În timpul studenției a jucat pe scena teatrului Mariinsky și a participat la turnee în Japonia și Lituania cu trupa Academiei Vaganova. În 2017 a participat la Gala Stelelor Baletului Rusesc de la Londra (London Coliseum),  la Gala Școlilor de Balet a Secolului XXI  de la Palais Garnierin Paris și Gala de Caritate a Academiei La Scala din Milano. Tot în 2017 s-a alăturat echipei de la Bolshoi Moscova unde a avut o ascensiune rapidă. În nici 3 ani, la vârsta de 21 de ani, Eleonora a ajuns deja solist al celebrului teatru și a cucerit publicul din toată lumea.  În prezent ea este antrenată de Svetlana Adyrkhaeva.

Strănepoata Prințesei Romanovskaya-Krasinskaya și a Marelui Duce Andrei Vladimirovici al Rusiei

Eleonora Savenard nu este numai o balerină talentată ci are și sânge nobil, fiind una dintre descendentele Dinastiei Romanovilor, casa regală a Rusiei țariste. Ea este strănepoata celebrei balerine Matilda Kschessinska (1872-1971), cea care a fost soția Marelui Duce Andrei Vladimirovici al Rusiei, cu care a fost căsătorită din anul 1921 până în anul 1956, când acesta a decedat.

Cei doi au fugit din Rusia în 1917, în timpul revoluției bolșevice și s-au stabilit la Paris unde s-au căsătorit și au trăit până la sfârșitul vieții. Matilda, străbunica Eleonorei, mai este cunoscută și ca Prințesa Romanovskaya-Krasinskaya, titlu dobândit după căsătoria cu Marele Duce. Matilda se tragea, la rândul ei, dintr-o familie de balerini polonezi, tatăl și fratele acesteia fiind cunoscuți dansatori în Sankt Petersburg-ul acelor vremuri. Conform documentelor istorice, înainte de a deveni soția Marelui Duce Andrei, Matilda a fost amanta Țarului Nicolae al II-lea al Rusiei.

Denis Rodkin, un balerin principal cu numeroase premii și distincții internaționale

Denis Rodkin s-a născut  pe 3 iulie 1990 la Moscova. În 2009, după absolvirea Teatrului de Dans Academic din Moscova, s-a alăturat Companiei de balet Bolshoi, unde a început să se pregătească cu celebrul Nikolai Tsiskaridze. Apoi a repetat împreună cu Yuri Vladimirov. Acum, antrenorul său este maestrul Alexandru Vetrov. În 2013, a absolvit și Bolshoi Ballet Academy.

Rodkin este balerin principal la Teatru Bolshoi din Moscova și este câștigător a numeroase premii. Are în palmares Premiul Soul of Dance din categoria Star Rising al revistei Ballet, Premiul Oleg Yankovsky la Festivalul Bosco di Ciliegi, Premiul Benois acordat de International Dance Association pentru interpretarea rolului lui Solor în La Bayadere, a fost votat cel mai bun dansator al anului 2016 de revista italiană Danza & Danza, iar în 2018 a primit Premiiul Prezidențial pentru tinerii profesioniști ai culturii.

Convins de mama sa să meargă la balet,  Denis a ajuns “Prințul scenei”

Denis Rodkin ar fi vrut să se facă fotbalist, dar s-a apucat de balet la insistențele mamei sale. “A trebuit să merg la cursuri de balet pentru că așa a dorit mama mea, altfel nu cunosc niciun tânăr care să vrea să danseze din proprie dorință”, declara Rodkin într-un interviu acordat pentru Voganova Today. Cu certitudine mama lui Denis a intuit bine talentul fiului său. Admis la Bolshoi Moscova după o audiție pentru poziția de membru al corpului de balet, Rodkin a ajuns foarte repede balerin principal la cea mai prestigioasă companie de balet din lume. Prietenii și publicul l-au poreclit “prințul scenei”, în timp ce presa de specialitate îl consideră noul Nureyev al baletului din Rusia. Printre pasiunile  lui Denis din afara scenei se numără fotbalul și pisica sa, Fedya. Insă, de doi ani încoace cea mai mare pasiune a sa este Eleonora Sevenard.

În timp ce ei se simt “suflete pereche”, publicul îi consideră cel mai strălucitor cuplu de la Bolshoi

Denis și Eleonora s-au cunoscut cu ocazia turneului de Revelion din Grecia, în noaptea dintre 2017 și 2018. Partenera de scenă a lui Denis nu a mai putut ajunge la spectacol și a fost înlocuită în ultima clipă de Eleonora Sevenard. S-au îndrăgostit dansând și au rămas împreună. “Spectacolele de balet sunt despre dragoste și trebuie să existe dragoste între parteneri”, a declarat Denis Rotkin la scurt timp după ce s-a aflat că cei doi formează o pereche și în afara scenei.

Denis spune despre Elya că este înțeleaptă dincolo de vârsta fragedă. “Cu Elya totul este diferit. Pasiunea pe care o simt este atât de incandescentă încât nu-mi mai amintesc nimic din ceea ce a fost înainte de ea”, declara Rodkin într-un interviu recent. Cei doi se consideră “suflete pereche” în timp ce publicul îi consideră “ cel mai strălucitor cuplu de la Bolshoi”. Cei doi au lăsat să se înțeleagă că ar putea urma chiar și o nuntă. “Mamei  mele îi place foarte mult această fată! Sper ca Elya și cu mine să putem fi împreună atât pe scenă cât și acasă!”,  a mărturisit Denis Rotkin.

În Gala Stelelor Baletului Rus ce va avea loc pe data de 9 martie la Sala Palatului din București, Eleonora Sevenard va dansa alături de Denis Rodkin în pas de deux din opera Don Quihote, dar și împreună cu Mikhail Lobukhin în pas de deux din opera Carmen în timp ce Denis Rodkin va dansa și alături de Ana Turazashvili în duetul din Raymonda.

Biletele se găsesc în rețelele Eventim, Iabilet, Ticketstore și la Sala Palatului iar prețurile sunt cuprinse între 350 și 500 de lei.