Evenimentul Zilei > Sport > Universitatea Craiova zburdă după „eliberarea” de Pițurcă. Victorie confortabilă
Universitatea Craiova zburdă după „eliberarea” de Pițurcă. Victorie confortabilă

Universitatea Craiova zburdă după „eliberarea” de Pițurcă. Victorie confortabilă

După pauza de iarnă, vineri seara, s-au reluat meciurile din Liga I. În meciul inaugural, Universitatea Craiova a învins pe „Ion Oblemenco” formația Gaz Metan Mediaş cu scorul de 3-1 (2-1), în etapa a 23-a Ligii I de fotbal.

Eliberați de „tutela” lui Victor Pițurcă, oltenii antrenați acum de Corneliu Papură au zburdat pe teren marcând prin Alexandru Cicâldău, o „dublă”  în minutele 7 și 26 și croatul Uros Cosic care a punctat în partea a doua a meciului (min. 62).

Al doilea gol al lui Cicâldău a fost unul de kinogramă, fiind marcat la vinclu dintr-o lovitură liberă obţinută de Dan Nistor, aflat la meciul său de debut la Universitatea.

Golul oaspeţilor a fost înscris de Marius Constantin în minutul 37 din penalty. Suporterii craioveni au contestat îndelung acordarea loviturii de pedeapsă. Un alt moment încordat a fost acela când la sfârșitul primei reprize, arbitrul intâlnirii, Marius Avram din Bucureşti, a anulat un gol, gazdelor, pe motiv de ofsaid.

Universitatea a reuşit a cincea victorie consecutivă pe teren propriu, în timp ce Gaz Metan venea după două victorii, cu Poli Iaşi şi FC Viitorul.

În meciul tur, Universitatea s-a câștigat cu 3-2 la Mediaş.

Cu această victorie, echipa din Bănie a trecut, provizoriu, pe locul trei al clasamentului, cu 40 de puncte în 23 de meciuri.