Unii producători de carne mai scapă de normele europene un an
- Adam Popescu
- 23 noiembrie 2010, 13:31
Un număr de 46 de societăţi din industria cărnii au obţinut o derogare de la UE, astfel că mai au timp până la finele lui 2011 pentru a se conforma nornelor europene.
Astfel, aceste firme vor avea posibilitatea ca, până la sfârşitul anului 2011, să-şi finalizeze programele de modernizare şi restructurare, să se alinieze standardelor şi cerinţelor Uniunii Europene şi să poată fi autorizate pentru a participa la comerţul intracomunitar', se arată într-un comunicat remis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Cele mai multe dintre societăţile care au cerut derogare (36) activează în sectorul carne, alte trei în sectorul peşte şi produse din pescuit. Pe listă se mai regăseşte şi un depozit frigorific.
Potrivit datelor prezentate de România forurilor europene, firmele din industria alimentară au implementat programele de modernizare şi restructurare depăşea 70%.