Poliţiştii din Bucecea, judeţul Botoşani au depistat o autoutilitară înmatriculată în Ungaria care transporta, în acte, condimente. La volan se afla cetăţeanul maghiar Ianoş L, de 48 de ani, din Ungaria.
Când au verificati compartimentul de depozitare al maşinii, poliţiştii l-au găsit şi pe Csaba-Tibor V.,un alt cetăţean maghiar de 42 de ani. Lângă omul cu dublă cetăţenie româno-maghiară, au fost desoperite şi 483.300 de ţigarete, adică 24.150 de pachete având aplicate marcaje (timbre de acciză) de provenienţă Republica Moldova. Ţigările erau ascunse într-un transport autorizat de condimente alimentare, produse în Ungaria şi erau ambalate în 30 de cutii de carton, a câte 805 pachete fiecare, cutiile fiind înfoliate în box-paleţi.
Poliţiştii Serviciului Investigare a Fraudelor au dispus începerea urmăririi penale faţă de Ianoş şi Csaba-Tibor. Cei doi cetăţeni ungari sunt cercetaţi pentru contrabandă.
Astăzi, poliţiştii au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore în arestul IPJ Botoşani, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive.
Ţigările, în valoare de peste 190.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoutilitara folosită la transportul acesteia a fost indisponibilizată la sediul IPJ Botoşani.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte 200.000 de lei.