Ungureanu: Reacţia lui Ponta la decizia CCR este o instigare la nerespectarea legii

Ungureanu: Reacţia lui Ponta la decizia CCR este o instigare la nerespectarea legii

Decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea de către şeful statului la Consiliul European "era previzibilă" şi reacţia premierului Victor Ponta este "o instigare la nerespectarea legii".

"Faptul că premierul Victor Ponta ne spune că este deasupra acestei decizii şi o nesocoteşte este, în opinia mea, o sfidare evidentă a instituţiilor statului de drept, un derapaj grav la adresa democraţiei noastre şi implicit îl interpretez ca instigare la nerespectarea legii", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu, citat de Mediafax.

Fostul premier a mai precizat că răspunsul CCR a fost foarte clar în privinţa persoanei din stat care poate reprezenta România la lucrările Consiliului European.

"Curtea Constituţională s-a pronunţat foarte clar asupra persoanei din stat care are atributul constituţional de reprezentare a României la Consiliul European. Era o decizie previzibilă. Constituţia este clară pe acest subiect şi eu m-am exprimat tranşant pe această temă ţinând cont şi de experienţa instituţională pe care o am în materie a reprezentării externe a României", a mai declarat Ungureanu

Ne puteți urmări și pe Google News