Evenimentul Zilei > Actualitate > Ungureanu vrea mai puține ordonanțe de urgență
Ungureanu vrea mai puține ordonanțe de urgență

Ungureanu vrea mai puține ordonanțe de urgență

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu vrea ca Executivul să adopte mai puține ordonanțe de urgență și a cerut respectarea "strictă" a raporturilor constituționale dintre Executiv și Parlament, inclusiv în ceea ce privește termenele de răspuns la interpelări.

Solicitările au fost transmise în discuţia premierului cu secretarii de stat pentru relaţia cu Parlamentul din ministere. "Premierul a cerut ca numărul ordonanţelor de urgenţă înscrise pe ordinea de zi a şedinţelor de guvern să fie redus", au declarat, pentru mediafax.ro, surse participante la discuţie.
Potrivit unui comunicat transmis de Executiv, premierul și-a exprimat, în cadrul ședinței organizată de Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (DRP), speranța ca relaţia Guvernului cu Parlamentul să fie coerentă.
"Sper ca prin intermediul dumneavoastră, activitatea celor responsabili direct cu relaţia cu Parlamentul să fie coerentă, bine organizată, în aşa fel încât programul legislativ al Guvernului să poată fi pus în aplicare, fără tăgadă şi fără răgaz. Sper să avem un dialog cât mai bun şi mai consistent", a declarat premierul, care a subliniat că "pentru acest guvern, relaţia cu Parlamentul este de o importanţă decisivă".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.