Cei care vor să se răcorească la sfârşitul săptămânii vor putea merge la ştranduri sau la complexele de distracţii cu piscine şi plaje amenajate.
Totodată, în Capitală vor avea loc mai multe evenimente culturale şi târguri tradiţionale.
Expoziţie.
Puteţi vizita, la Sala Dalles, expoziţia "Pif în România, un erou al epocii de aur". Evenimentul "vorbeşte" despre rolul simbolic al acestei publicaţii asupra imaginarului individual în România comunistă a anilor ’70-’80.
Festival.
În perioada 22-24 iunie se desfăşoară festivalul Femei pe Mătăsari, ediţia a II-a (pe Matasari 17). Vor fi expoziţii de fotografie, pictură şi sculptură – un fel de galerie de artă pe asfalt, con certe, proiecţii pe clădiri, dans, cinema în aer liber sau piese de teatru.
Mâine, în cadrul aceluiaşi eveniment, 250 m tocuri – alergare pentru femei. Competiţia va demara începând cu ora 18.00.
Târg.
Astăzi şi mâine va avea loc târgul PetExpo la Romexpo, eveniment dedicat animalelor de companie şi iubitorilor de animale, iar pe Strada Doamnei, timp de două zile, se desfăşoară Bucureşti ComicsFest.
Show.
Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va fi astăzi la Biblioteca Naţională, între orele 20.00-05.00. Vor fi 25 de scurtmetraje, concert live The MonoJacks, proiecţii pe clădirea Bibliotecii Naţionale, live cooking şi expoziţii.
Petrecere.
În Complexul Studenţesc Tei va avea loc festivalul Backyard Weekend. Cele 48 de ore de muzică neîntreruptă ale ediţiei precedente se vor comprima anul acesta în 30 de ore de live act-uri şi dj set-uri.
Petrecerea va avea loc la piscină, în Complexul Studenţesc Tei (strada Oltetului- nr. 30), într-o locaţie nou amenajată pe malul lacului.
Spectacol.
La prima ediţie a Bucureşti ComicsFest veţi avea ocazia să vedeţi expoziţii, sesiuni de autografe şi live drawing. Aici veţi găsi şi librării de benzi desenate cu romane grafice, manga, reviste cu supereroi şi fanzine. Pe lângă toate acestea vor mai fi expoziţii de jucării urbane şi figurine, boardgames, animaţii, fotografie, stickere şi graffitti. Poezie.
Artelier D şi Catedra de traduceri a Facultăţii de Engleză, Universitatea Bucureşti, vă invită la o seară BUCHAREST WELSH POETRY, unde se va recita poezie contemporană galeză.
Concert.
În perioada 20-24 iunie se desfăşoară ARCUB Live Open Air – Jazz Blues & More, în Piaţa George Enescu. Pe lista invitaţiilor vor fi A.G. Weinberger, Teodora Enache, Nicholas Simion, Lucian Ban, Alexandru Bălănescu.
Loc de joacă.
Părinţii care vor merge cu cei mici la Terra Park, în week-end sau în zilele festive, vor plăti cu 2 lei mai mult pentru oricare dintre aceste aventuri. Atracţiile de la exterior, destinate copiilor, costă, în weekend-uri şi în zilele festive, 7 lei, iar pentru echipamentele de la interior, care se adresează tot celor mici, se reţin câte 6 puncte de pe card, echivalentul a 6 lei.
Pentru a avea acces la Cinema trebuie să plătiţi acum 8 lei – tarif valabil în orice zi a săptămânii – dublu faţă de costul stabilit până la începutul acestei veri.
Cultură.
În acest weekend, Roaba de cultură va fi în două locuri deodată: în Herăstrău şi în Cişmigiu, la Festivalul Internaţional de Folclor. În Cişmigiu, Primăria Municipiului Bucureşti organizează Festivalul Internaţional de Folclor.
"Bucureştii lui Caragiale"
În Centrul Istoric va avea loc premiera spectacolului "O noapte…călduroasă", susţinut în aer liber de artiştii Operei Naţionale Bucureşti. Evenimentul, care face parte din Festivalul "Bucureştii lui Caragiale", va avea loc mâine, ora 20.30, în Piaţa Sf.Dumitru din Centrul Istoric (intersecţia dintre strada Franceză cu strada Poştei).
Este pentru prima dată când Opera Naţională coboară "de pe scenă" în plină stradă. Festivalul "Bucureştii lui Caragiale", organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, a debutat pe 9 iunie şi, timp de trei luni, va reuni peste 100 de spectacole în aer liber la care accesul publicului este gratuit.
Această primă ediţie se desfăşoară sub motto-ul "100 de ani -100 de spectacole -100 de personalităţi", având ca scop sărbătorirea centenarului Caragiale.
Ştrandurile vor fi deschise, iar în parcul Herăstrău autorităţile au pregătit toate bărcuţele şi hidrobicicletele pentru plimbări. Vaporaşele au fost şi ele acostate.