Continentele sunt în continuă mişcare. Acest lucru se datorează faptului că plăcile litosferice pe care sunt amplasate se ciocnesc sau, dimpotrivă, se îndepărtează unele de altele. Cei mai mulţi geologi cred că toate continentele de pe planeta noastra au apărut dintr-un singur supercontinent. Se numea Pangaea şi a existat cu aproximativ 300 milioane de ani în urmă.

Noul supercontinent va apărea pe Terra peste 50-100 milioane de ani. În ciuda faptului că aceste evoluţii vor avea loc nu prea curând, oamenii de ştiinţă s-au gândit chiar şi la un nume pentru acesta: Amasia. El va fi format din Eurasia şi America de Nord, care se vor uni în zona Cercului Polar. Acestei “alianţe” se vor alătura America de Sud, care se va lipi practic de cea de Nord, prin distrugerea Caraibelor, precum şi Australia şi Africa. Şi numai Antarctica va rămâne singură.

Schimbarea geografiei continentelor va duce la modificări climatice majore pe Terra. În prezent, oamenii de ştiinţă imaginează traseuri ameţitoare de migrare, pe care oamenii se vor deplasa pe Pământ, ce va fi compus doar din două continente: Amasia şi Antarctica.