Evenimentul Zilei > Monden > Un submarin nuclear american a provocat un incident neobișnuit. Reacția oficialilor chinezi
Un submarin nuclear american a provocat un incident neobișnuit. Reacția oficialilor chinezi

Un submarin nuclear american a provocat un incident neobișnuit. Reacția oficialilor chinezi

Imagini extraordinare cu un submarin nuclear care intră într-o bază subterană militară chineză

Descoperire uluitoare a companiei americane Planet Labs. Sateliții companiei au surprins imagini rare ale unui submarin nuclear de atac de tip 093, care se află la intrarea bazei navale Yulin, din Insula Hainan.

Postul Radio Free Asia a publicat imaginile pe rețelele de socializare imaginile de socializare, acestea stârnind zeci de reacții. Acestea au fost împărțite, unii internauți comparând momentul cu James Bond, celebrul personaj din filmele de spionaj. Alții au făcut aluzie la romanul lui Jules Verne, denumit „Douăzeci de mii de leghe sub mări”.

Oficial american: „Este neobişnuit ca un satelit comercial să se afle deasupra lui”

Drew Thompson este un fost oficial al Departamentului de Apărare al SUA. El spune că incidentul este unul rar. „Este neobişnuit ca un satelit comercial să se afle deasupra lui la momentul potrivit, într-o zi senină”, a spus acesta.

„Acest incident este unul rar „

Drew Thompson este un fost oficial al Departamentului de Apărare al SUA. El spune că acest incident este unul rar. „Este neobişnuit ca un satelit comercial să se afle deasupra lui la momentul potrivit, într-o zi fără senină”, a dezvăluit acesta.

Thompson a precizat că nu este neobişnuită existenţa bazei subterane chineze. Este modul în care Beijing ascunde o mare parte din echipamentul său militar, de la submarine la sisteme de rachete, a spus Thompson.

El a precizat că chinezii au o experienţă deosebită în construirea de facilităţi subterane.

„Este în pas cu cultura lor strategică şi au un simţ puternic al vulnerabilităţii la atacuri a coastei lor. Deocamdată, autorităţile chineze nu au comentat imaginile „, a spus Drew Thompson, potrivit stirileprotv.ro/.